Izborni kongres LSV Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Članica Predsedništva Vojvođani LSV Aleksandra Marković Maleš kritikovala je politiku centralizacije i zanemarivanja interesa građana koji ne žive u glavnom gradu.

„Vlast se ponaša kao da ljudi ne žive u Vojvodini, Šumadiji ili Nišu. To ćemo promeniti. Ova vlast ne omogućava građanima jednake šanse. Posebno je loše što to radi i sa decom i mladima. Da Vojvođanima centralna vlast u Beogradu već godinama ne vraća samo mrvice od onog što uplate u budžet Srbije, stanje finansija u pokrajini bi bilo mnogo bolje“, istakla je Marković Maleš.

Dodala je da Vojvođani traže da se ono što se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti – trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama.

„Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara“, poručila je Marković Maleš u saopštenju.

Vojvođani LSV su politička opcija koja snažno zagovara decentralizaciju države i bolji položaj Vojvodine u okviru države Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar