Goran Cvetanović Foto: printscreen twitter/privatna arhiva

Privrednik Dejan Janković Bagdala iz Leskovca, venčani kum gradonačelnika Gorana Cvetanovića, od 2011. godine do danas, prema pisanju portala Rešetka.rs, povezuje se s čak osam firmi, a prethodno je bio fotograf. Sve firme povezane su s članovimaa njegove najuže porodice, a Jankovićima otkako je kum gradonačelnik, odlično ide.

„Samo u poslednjih godinu i po dana, u ruke firmi članova njegove porodice došla je naplata parkiranja, imovina nekadašnjeg industrijskog giganta i 17.000 kvadrata prostora „Lemind proletera„, a izdate su mu i dozvole za zidanje nekoliko stambenih zgrada„, prenosi Rešetka.rs.

Preko grada Leskovca, u poslednje tri godine dobija i četiri tendera u vrednosti od skoro pola miliona evra, a jedan od njih je bio i izgradnja obilaznice oko groblja u Leskovcu. Uz to, njegova supruga Marija, piše u tekstu, godinama je bila lična sekretarica gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Tajna njegovog uspeha nije on, već su to članovi njegove najuže porodice, a sve je skromno krenulo 1990. godine kad je supruga podigla kredit kako bi otvorili fotografsku radnju Bagdala – preduzeće za fotografsku delatnost Bagdala DOO Leskovac koja se vodila na Jankovićevog oca. Ona je ugašena 2010. godine, kad prestaje njegova fotografska karijera i kako to biva, uz pomoć tašte kupuje štampariju „Napredak“.

Kako navodi portal, koji je do detalja opisao „Razvojni put leskovačkog Bagdale“ u međuvremenu se razvodi, ženi Marijom i venčava ih Cvetanović, a firme samo niču i menjaju se.

„Prvo Bagdalino poslovanje koje se u medijima direktno povezuje s gradonačelnikom Cvetanovićem jeste unosan posao naplate parkiranja kada je firma „Parking i garaže d.o.o Leskovac“, koja je osnovana 20. januara 2020. godine, a u vlasništvu Jankovićeve ćerke Ane Janković, kupila „Metroparking jug d.o.o.“za 100.000 evra. Gradski većnici su podržali odluku da ovo preduzeće u narednih 13 godina obavlja komunalne delatnosti održavanja javnih prostora za parkiranje i stacionarni saobraćaj na teritoriji grada. Zakonski zastupnik i direktor preduzeća je Nina Simonović, ćerka Dejana Jankovića Bagdale i kumče gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića“, prenosi Rešetka.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

Sedište firme se nalazi na adresi Svetozara Markovića 60, a izdvojeno mesto je Tome Kostića 1 gde su i sedišta Bagdalinih preduzeća „Bagdala Profesionala“ i „Bagdale Investa“ sa adresom Tome Kostića 2. Od ukupno osam preduzeća, trenutno su aktivna četiri.

U tekstu se na kraju zaključuje da se dolaskom Srpske napredne stranke i Gorana Cvetanovića na vlast u Leskovcu, Bagdala pojavljuje s nekoliko ljudi kao finansijer stranke i „dobrotvor“.

Nova.rs je probala da stupi u kontakt s gradonačelnikom Leskovca, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram