Foto: Vesna Lalić, Drustvene mreže

Imovina novih - starih gradonačelnika u Srbiji prilično je šarenolika, a sudeći po podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, među njima prednjači kontroverzni Goran Cvetanović, prvi čovek Leskovca. Pojedini poseduju nekoliko veoma vrednih nekretnina, poput gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, ali i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski koja ima čak tri stana.

Posle izbora 21. juna gotove sve lokalne samouprave u Srbiji dobile su novu vlast, a u pojedinim gradovima funkcije gradonačelnika zdražali su stari kadrovi.

To je slučaj sa Goranom Cvetanovićem, koji je nedavno četvrti put izabran za gradonačelnika Leskovca, uprkos dosijeu u policiji, nasilju nad ženama i fizičkim napadima na saradnike. Šira javnost ga zna i kao funkcionera koji voli da se oblači u faraona.

Sudeći po dostupnicim podacima, on je u odnosu na svoje kolege prijavio najviše imovine. Cvetanović u svom vlasništvu ima kuću od 419 kvadrata, ali i dva poslovna prostora od po 38 i 16 kvadrata.

Gradonačelnik Leskovca je i vlasnik tri njive od oko 80 ari, kao i pomoćnog objekta od 28 kvadrata. On je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio i građevinsko zemljište od 481 kvadrat, kao i zemljište od 924 kvadrata.

Foto:Vesna Lalić

Zanimljivo je da je Cvetanović prijavio Agenciji boks za pse od oko 13 kvadrata, pečenjaru od četiri kvadrata, ali i dve nadstrešnice od po 15,3 i 11,5 kvadrata.

Iako nije najveća, čini se da najvredniju imovinu ima gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. On je uvlasnik četvorosobnog stana od oko blizu 100 kvrata, čija se vrednost, procenjuje na oko 230.000 evra.

Foto:Vesna Lalić

Krik je ranije objavio da se stan Radojičića nalazi u centru grada, u blizini Beograđanke. On je u izveštaju o imovini koji je podneo Agenciji naveo da je vlasnik polovine stana, iako u katastru piše da poseduje celu nekretninu.

Poznato je i da je gradonačelnik Beograda nelegalno sagradio vikendicu na svom placu na Zlatiboru, koja ima površinu od 154 kvadrata. On je dozvolu za izgradnju zatražio kad je kuća već skoro bila završena i to nekoliko dana pošto je javnost saznala da je prvi na listi SNS-a. Prema pisanju Krika, u gradnju tog objekta uložio je oko 60.000 evra.

Radojičić poseduje i građevinsko zemljište od oko 29 ari i automobil marke „fiat 550l“.

Među imućnijim gradonačelnicima je i Dragana Sotirovski, koja je nedavno došla na čelo grada Niša.

Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Ona u svom vlasništvu ima tri stana. Jedan je četvorosoban od 167 kvadrata i do njega je došla adaptacijom, drugi od 67 kvadrata je nasledila, a kupila je jednu nekretninu od 52 kvadrata.

I Miloš Vučević, koji je treći put izabran za gradonačelnika Novog Sada, ima četvorosoban stan i to površine od 86 kvadrata. On u svom vlasništvu ima još jednu nekretninu od 50 kvadrata i garažu od 15 kvadrata.

Foto:Nemanja Jovanović

Sudeći po podacima koji su objavljeni na sajtu Agencije, ne poseduje automobil, niti ima ušteđevinu u banci.

Za razliku od ostalih, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, koji je poznat po lapsusima „aerodrum“ i „prvi srpski rat“, nema nijednu nekretninu.

Kako se navodi na sajtu Agencije, jedino što Terzić poseduje je automobil „opel astra“, koji je proizveden 2004. godine, kao i ušteđevina u banci.

Zanimljivo je da osim što obavlja funkciju gradonačelnika, on je i profesor strukovnih studija na Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija u Peći.

Podaci o imovini novoizabranih gradonačelnika koji su prvi put stupili na te funkcije, poput Nikole Dašića iz Kragujevca ili Stevana Bakića iz Subotice, još nisu objavljeni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare