Kovačević: Nejasno za šta se Srbija zadužila 769 mil. evra

Politika 11. jul. 202120:30 > 23:05
Podeli:
Foto:N1

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević ocenio je u saopštenju da je nejasno pod kojim uslovima je Srbija uzela novih 769 miliona evra kredita, niti za šta će tačno biti potrošen taj novac.

On je naveo da je ministar finansija Siniša Mali, predstavljajući sporazume navodio „nekakve krovne ugovore“, o infrastrukturi, ekologiji, modernizaciji javnog sektora, ali „bez detalja“.

„Na te krovne ugovore će kasnije nalepiti neke detaljnije ugovore, odnosno proguraće vola kroz vrata, a posle će videti koliko će to koštati, a koštaće narod koji će vraćati te kredite… Ne može Srbija istovremeno da bude ekonomski tigar i da se zadužuje preko svake mere. Ako je zaista ekonomski tigar, onda se stvara nova vrednost i nije potrebno toliko zaduživanje“, rekao je Kovačević za Srbin info.

Kovačević je dodao da je javni dug tokom vlasti Srpske napredne stranke povećan sa 15 milijardi evra na 30 milijardi, a da će od sledeće godine stizati „velike rate za kredite koje država neće moći da plati“.

„Nema osnova za radost kada se uzimaju novi krediti, a vlast se stalno raduje kada zadužuje gradjane i ‘frlja’ se podacima o privrednom rastu, bez stručnog ekonomskog uporišta. Da ekonomija dobro stoji, krediti ne bi ni bili potrebni, jer se zadužuje onda kada nema drugog načina da se obezbede sredstva“, rekao je Kovačević.

VIDEO BONUS: Dragan Đilas o izborima

Komentari

Vaš komentar