Vladimir Kovačević POKRET "DA SE STRUKA PITA"
Vladimir Kovačević Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

"Povodom naslova u štampi da država traži rešenje da pomogne austrijskom „Mitrosu“ da ne ugasi proizvodnju i da sačuva radna mesta, odgovorno tvrdim da niko nema pravo u ime Vlade Srbije da novcem građana Srbije favorizuje bilo kog proizvođača, a naročito stranog", izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP).

Uvek smo kao stranka za to da se pomogne neka fabrika iz budžeta države, da „prezupči krizu“, ali taj pristup ne treba da bude selektivan niti subjektivan, a narоčito ne prema stranim investitorima koji su već koristili subvencije – rekao je Kovačević.

Kovačević podseća da je više puta u javnosti već izneo da su domaći investitori budućnost Srbije, ne strani.

„Strani investitori se dozivaju subvencijama i neguju samo dok se domaći ne odvaže, ali sadašnja Vlada Srbije domaće investitore gotovo ne primećuje, niti ih bilo kakvim podsticajima kuraži. To moramo hitno da promenimo“, naglasio je Kovačević.

Zbog toga će, ističe Kovačević, prvi zadatak stranke koju predvodi, Nova – Da se struka pita, kada dobije priliku da odgovara za vođenje države u ekonomskom delu, biti favorizacija domaćih investitora u odnosu na strane, suprotno zatečenom stanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar