Koalicija NADA
Foto: Promo

Koalicija NADA, koju predvode Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije, predala je listu kandidata za odbornike Skupštine opštine Negotin, saopšteno je danas.

Ta koalicija je navela da su na listi ravnomerno rasporedjeni kandidati sa ruralnog i gradskog područja, različitih starosnih struktura i „sa jasnim planom i programom rešavanja komunalnih problema“.

„Naši odbornici će svojim primerom pokazati da je moguće izboriti se sa partokratijom i stranačkim zapošljavanjem i kako se bori protiv korupcije. To su ljudi sa čistim biografijama koji su spremni da se bore za svoj grad“, navodi se.

NADA dodaje da je jedan od prioriteta njenog programa decentralizacija i da se to posebno odnosi na Negotin, opštinu koja decenijama gubi stanovništvo.

„Ako želimo da zaustavimo takav trend, ne samo u Negotinu nego i širom Srbije, moramo spustiti vlast na nivo lokalnih samouprava i omogućiti im da više novca od poreza zadrže u svojim budžetima i raspolažu sa njim“, smatraju u toj koaliciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar