Lazar Ristovski, Marko Kešelj i Danica Grujičić
Lazar Ristovski, Marko Kešelj i Danica Grujičić Foto: N1/Dragan Mujan/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Na listi koju će Srpska napredna stranka kandidovati na predstojećim parlamentarnim izborima naći će se brojne nestranačke ličnosti. Sudeći prema poslednjim informacijama, kandidati za poslanike ispred SNS biće dr Danica Grujičić, glumac Lazar Ristovski i košarkaš Marko Kešelj.

Za manje od dva meseca biće održani vanredni parlamentarni, predsednički i beogradski izbori, a polako u javnost isplivavaju imena koja će biti deo tima naprednjaka u kampanji, ali i posle nje.

Iako zvanično nije objavljeno ko će biti kandidati za predsednika i premijera, objavljena su imena nestrančkih ličnosti koji će biti kandidati SNS za poslanike.

Među njima je dr Danica Grujičić, neurohirurg i direktorka Insistuta za onkologiju i radiologiju Srbije. Da će se ona naći na listi naprednjaka, otkrio je lider te partije Aleksandar Vučić.

“Ona se nije dvoumila i odmah je prihvatila jer želi da bude sa nama u predstavljanju naših rezultata. Ima ideju da se istraži sve o NATO bombardovanju i uticaju osiromašenog uranijuma na onkološke bolesnike, da napravimo najveći onkološki institut koji bi vredeo oko 300 miliona evra, što bi bilo nešto ogromno što ćemo ostaviti generacijama koje dolaze“, rekao je Vučić.

Kandidatura za poslanika neće biti prvi ulazak Danice Grujičić u politiku. Kao funkcionerka Socijaldemokratskog saveza 2012. se kandidovala za predsednika države, a tim izborima osvojila je 30.602 glasa ili oko 0,78 odsto.

Aleksandar Vučić, Svečana akademija i obeležavanje 13. godina postojanja SNS-a Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na listi naprednjaka biće i glumac Lazar Ristovski, a za širu javnost ovakav njegov angažman nije veliko izneđenje. I ranije je bila očigledna njegova bliskost sa SNS. Pojavljivao se na konvencijama SNS, a bio je i jedan od potpisnika podrške Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima 2017.

“Danas sam ovde da izrazim svoj ljudski i građanski stav. Došao sam da javno kažem da ću glasati za Aleksandra Vučića. Danas smo svi ovde da dokažemo da postoji samo jedna, a ne pet Srbija. Nema građanske, bez seljačke Srbije, ima samo jedna Srbija, čiji će predsednik biti Aleksandar Vučić”, rekao je pre pet godina Ristovski.

On je inače na predsedničkim izborima 2012. podržao Borisa Tadića u trci za predsednika Srbije.

Kako je rekao Darko Glišić, predsednik IO SNS, na listi naprednjaka biće i nekoliko poznatih sportista. Među njima je Marko Kešelj, bivši košarkaš i član Predsednikštva KK Crvena zvezda. Ovo će biti njegov prvi ulazak u politiku.

Potvrđeno je i da će kandidati za poslanika ispred naprednjaka biti matematičar Stojan Radenović i Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Mediji su preneli da će “dres” naprednjaka obući i Nemanja Majdov, koji je bio svetski džudo šampion, kao i paraolimpijka Borislava Perić Ranković.

Kandidat za poslanike navodno će ponovo biti violinista Jovan Kolundžija. On je posle prošlih parlamentarnih izbora u Skupštinu ušao kao nestranačka ličnost.

BONUS VIDEO Milica Kralj: Naša situacija nije apolitična, moramo da izađemo na izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare