Foto: AFP / Profimedia

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo je istragu protiv bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, koji Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da u svom vlasništvu već devet godina ima stan u Beogradu, a nalazi se na uslovnoj slobodi upravo zbog prikrivanja imovine. Kako je za portal Nova.rs rečeno u Tužilaštvu u Kruševcu, u toku je postupak prikupljanja dokaza.

„Protiv osumnjičenog Milutina Jeličića pred ovim tužilaštvom u toku je postupak preduzimanja dokaznih radnji po prijavi zbog predmetne nepokretnosti – stana u Beogradu. Nakon preduzimanja dokaznih radnji biće doneta odluka povodom podnete prijave“, rečeno je našem portalu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Milutin Jeličić Jutka osuđen je u oktobru prošle godine pred Osnovnim sudom u Brusu na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, uz kontrolu u naredne dve godine, a u presudi je navedeno da je Jeličić imovinu prikrivao u periodu od 21. januara 2016. do 31. januara 2018. godine.

Međutim, on je gotovo celu deceniju, pa čak i u trenutku kada mu je izrečena presuda, prikrivao da je vlasnik vredne nekretnine u centru Beograda, što bi se moglo protumačiti kao kršenje uslovne slobode. Kako je objavio Insajder, u katastru nepokretnosti može se videti da je Jeličić ugovor o kupovini stana u Beogradu u Svetozara Markovića overio u Prvom osnovnom sudu 15. aprila 2011. godine, što znači da je od tada stan u njegovom vlasništvu.

Foto: Printskrin N1

Insajder podseća da prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, njegova zakonska obaveza je bila da tu nekretninu prijavi, najkasnije u decembru 2012. godine, a on je to uradio tek ove godine.

Vlasništvo nad tim stanom nije moglo da se vidi ni u javnom registru katastra jer je bivši predsednik opštine Brus zahtev za upis prava svojine podneo tek u oktobru 2018. godine. Pravo svojine upisano je zvanično 3. marta 2020. godine.

Jeličić prikrivao sedam nepokretnosti, vozila, datu pozajmicu…

Jeličić je ranije osuđen jer Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da u svom vlasništvu ima dvosoban stan u Beogradu, sedam nepokretnosti u opštini Brus, četiri teretna i jedno dostavno vozilo, 100 odsto vlasništva u preduzeću „Panikop“, kao ni potraživanja na osnovu pozajmice od oko 2,4 miliona dinara toj firmi.

Bivšem predsedniku Opštine Brus se inače sudi za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja, po krivičnoj prijavi Marije Lukić, a zbog toga što je izostao sa poslednjeg ročišta naloženo je njegovo privođenje.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar