Foto: N1; Milutin Jeličić Jutka

Naprednjaci su odneli ubedljivu pobedu u Brusu, osvojivši 16 od ukupno 29 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini. Izborna lista "Za moderan Brus“ koju je predvodio Milutin Jeličić Jutka osvojila je samo sedam mandata. U skupštinu su još ušli socijalisti sa 3 mandata, PUPS sa jednim i GG "Za Brus“ sa 2 mandata.

Izborni dan obeležilo je pojavljivanje Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, koji je optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, na biračkom mestu u toj opštini. Njegovo pojavljivanje dobilo je na značaju jer je samo dva dana pre nego što se pojavio na biračkom mestu, izbegao privođenje u Osnovni sud u Kruševcu nakon što je odbio da se pojavi na suđenju.

Marija Lukić je rekla nakon odlaganja još jednog pretresa da smatra da Jutka manipiliše sistemom.

„Zaista nisam mogla da verujem da policija nije mogla da ga nađe. Očito da je pobegao i sklonio se iz stana. On može pre svakog ročišta da izmisli da je bolestan, i zato je najracionalnije da bude doveden iz pritvora“, rekla je Marija.

Osnovni sud u Brusu će naknadno odrediti datum i termin suđenja. Odnosno kada bude odlučeno u predlogu tužilaštva za određivanje pritvora.

Iako je prethodno bilo pomena da će na izborima biti nosilac liste SRS u tom mestu, Vojislav Šešelj ga se nakon pritiska javnosti, odrekao. Jutka je zato samostalno izašao na lokalne izbore.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar