Miloš Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio za Nova.rs da će se odazvati pozivu na razgovor Borisa Tadića i da će predstavnici DSS prisustvovati današnjem sastanku. Kako kaže, odnos prema državi i elementarno vaspitanje mu nalažu da se odazove pozivu čoveka koji je u dva navrata bio predsednik Srbije.

On je rekao da je njegova stranka nakon završetka izbora naglašavala da se mora razgovarati unutar opozicije i da bi bilo neozbiljno da sad ne odgovore na poziv bivšeg šefa države.

“I sami smo istakli da opozicija mora da sedne za sto nakon izbora, pošto očigledno bojkot nije uspeo i pošto je jasno da je reč o promašenoj ideji. Mi koji smo smatrali da treba izaći u ovakvim uslovima, nismo uspeli u svom osnovnom cilju da postanemo parlamentarna stranka i mislim da je bilo sasvim logično posle takvog ishoda da se sedne za sto i da se vidi kako dalje. To ne znači da moramo da se dogovorimo, ali je elementarna stvar sesti i razgovarati”, ističe Jovanović.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka Srbije se nije pozicionirala kao partija koja će da vodi razgovore, ali je odmah odgovorila potvrdno Tadiću na njegov poziv da se sastanu.

“On je izneo svoju ideju i logično je da odemo na nešto za šta smo se sami zalagali. Ja mogu da se slažem ili neslažem sa Borisom Tadićem, ali je stvar elementarnog vaspitanja i odnosa prema državi odazvati se njegovom pozivu. Kad neko ko je bio dva puta predsednik Srbije pozove na sastanak, onda i odnos prema državi nalaže da se na taj sastanak odazovete. Nezavisno od toga šta mi mislimo o njegovoj politici i stranci”, istakao je Jovanović.

Podsetimo, Boris Tadić je saopštio da je uputio poziv svim liderima opozicionih stranaka za sastanak sutra, u sredu, u 12.00 u prosstorijama njegove stranke.

“Predlaganje ove inicijative svakako ne znači da želim da preuzimam lidersku ulogu u opoziciji, a strategija koju predlažem je upravo usmerena na prekid te borbe za mesto prvog na Titaniku. U tom smislu, sujete ne bi trebalo da budu razlog za neodazivanje na poziv koji sam uputio”, izjavio je Tadić.

On je izrazio uverenje da će se opozicioni lideri odazvati njegovom pozivu i da će saslušati njegov predlog, “onako kako sam i ja ukazao poverenje svim njihovim dosadašnjihm predlozima”.

Tadić je dodao da će predložiti strategiju za koju je “uveren da je najbolji i najbrži put za pobedu nad ovim režimom”.

“To je strategija u kojoj bi konačno sve naše razlike počele da rade za nas, a ne protiv nas”, rekao je Tadić bez objašnjenja.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare