Foto: Arhiva

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić uputio je i zvanični poziv svim liderima opozicije na sastanak o novoj strategiji opozicionog delovanja. Sastanak će, kako je saopšteno iz SDS, biti održan sutra u 12 časova u prostorijama stranke.

Kako se navodi u saopštenju, Tadič je izjavio da je ovo prvi put da je uputio ovakvu inicijativu u ovih osam godina.

„Jer sam do sada želeo da dam priliku svim drugim opozicionim liderima, koji su izlazili sa svojim predlozima. Nadam se da će se odazvati ovom pozivu i saslušati moj predlog, onako kako sam i ja ukazao poverenje svim njihovim dosadašnjihm predlozima. Učestvovao sam čak i u nekim projektima, u čiji uspeh nisam bio uveren, jer mi je jedinstvo opozicije bilo iznad svega. Predlaganje ove inicijative svakako ne znači da želim da preuzimam lidersku ulogu u opoziciji, a strategija koju predlažem je upravo usmerena na prekid te borbe za mesto prvog na Titaniku. U tom smislu, sujete ne bi trebalo da budu razlog za neodazivanje na poziv koji sam uputio.”, izjavio je Tadić.

On je dodao i da je već nakon ovih izbora izjavio da jedna kolona nije realistično rešenje i da se pokazalo da taj projekat donosi više koristi Vučiću, nego opoziciji. ”Zato predlažem strategiju za koju sam uveren da je najbolji i najbrži put za pobedu nad ovim režimom, jer je to strategija u kojoj bi konačno sve naše razlike počele da rade za nas, a ne protiv nas”, naglasio je Tadić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare