Miloš Jovanović Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović, najavljeni kandidat koliacije NADA za predsednika države, izjavio je da predsednik treba da "sabira" građane oko zajedničkih interesa, a ne da ih deli.

„Srbiji je potreban predsednik koji će biti predsednik države, a ne samo predsednik svoje stranke“, kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u Ulici kneza Mihaila u Beogradu.

Na pitanje da li će napustiti DSS ako bude izabran za predsednika Srbije, Jovanović je odgovorio ne postoji pravna prepreka za istovremeno obavljanje stranačke i državne funkcije, iako neki analitičari govore suprotno pozivajući se na Ustav Srbije.

Pročitajte još...

On je rekao da u Ustavu Srbije piše da predsednik ne može pored te da obavlja samo neku drugu javnu funkciju, ali je dodao da bi on eventualno zamrzao članstvo u DSS.

„Nisam kritikovao ni (bivšeg predsednika Srbije) Borisa Tadića ni (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića zbog toga. Bitno je samo kako se ponašate kao predsednik, da li izražavate jedinstvo ili branite batinaše iz Šapca“, istakao je on.

Jovanović je naglasio da će koalicija NADA nastojati da „ubije“ partijsku državu u kojoj je, kako je rekao, članstvo u stranci važnije od diplome i zanata i dodao da će se pozabaviti i pitanjima promene političkog sistema, identeta naroda, kulture i uloge crkve.

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović, koji će biti nosilac liste koalicije NADA u Beogradu, izjavio je da političke stranke treba da rade na promeni sistema.

„Uz ove mlade ljude ubeđen sam da grad mogu da vodim na dobar način“, rekao je on i dodao da je najveći problem glavnog grada zagađenje iz saobraćaja, iz Termoelektrane „Nikola Tesla“ i deponije Vinča.

BONUS VIDEO: Miloš Jovanović i Konstantin Samofalov o ličnim šansama, kolektivnim manama i vrlinama opozicije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar