Foto:PREDSEDNISTVO SRBIJE; Zoran Lončarević

Žarko Jokanović poslao je otvoreno pismo na adresu predsednika Srbije u kojem se obračunava sa svim lažima izrečenim tokom pandemije korona virusa.

Nije ovu zemlju pogodila samo epidemija korone, nego i epidemija tvojih besomučnih laži i nenormalnosti svake vrste. Iako si se 26. februara ove godine imbecilno smejao dok je pored tebe još imbecilniji šarlatan na konferenciji za štampu tvrdio da je ovo najsmešniji virus u istoriji, koji samo na Fejsbuku postoji, već dve nedelje kasnije, 11. marta izjavio si: „Nemojte da lažete, niko nije rekao da je korona najsmešniji virus“.

Ti više nemaš ni obraza ni obzira ni časti. Tvoje patološko laganje postala je tvoja lična karta, tvoj pasoš, tvoje najdominantnije obeležje, koje svakog dana poprima nove dimenzije bestidnosti i bezgraničnosti. Zato si, bez trunke stida i srama 12. novembra izjavio da si, preko Kovaks sistema, obezbedio 1,8 miliona doza vakcina protiv korona virusa koje će doći do kraja godine.

I naravno opet si lagao, svesno, namerno i besprizorno. Samo četiri dana kasnije, 16. novembra ponovo si javno licitirao i rekao si da će država dati sve od sebe da do kraja godine nabavi 500.000 vakcina. Demantovao te je ministar zdravlja koji je 9. decembra rekao da će vakcinacija početi najranije od aprila, da bi se pre par dana oglasila beskorisna maketa premijerke, koja služi da pojede ono što si ti slagao – pa je mudrošću, samo njoj svojstvenom, obavestila naciju da ćemo vakcinu dobiti u četvrtom kvartalu 2021. godine, što je sjajna vest jer će najsiromašnija zemlja na svetu Mozambik vakcinu dobiti tek 2022. godine.

Čime se i bukvalno uneredila na tvoju priču o ekonomskom tigru sa Balkana, šampionu u rastu BDP-a, zemlju čijeg vođu u svetu obožavaju i cene, uneredila se na tvoju umobolnu priču o Zlatnom dobu koje je, zahvaljujući tvojoj mudroj politici, ophrvalo Srbiju – toliko da je tek u malo povoljnijem položaju, od na svetu najsiromašnijeg Mozambika.

PROČITAJTE JOŠ:

Toliko si lagao i toliko lažeš da si se, po svim zakonima logike, verovatno već smučio i sam sebi – a ne samo svim ostalim! Korona nije samo pokosila građane Srbije – ona je izjela i tvoju lažljivu vlast. Trpljenje se primaklo kritičnoj tački i ti to znaš bolje od ostalih. Zato su svi tvoji potezi – potezi očajnika, koji svakog dana sve više đipa i tone u živom blatu koje je sam napravo.

I dok pokazuješ sav primitivizam i neukus kačeći na svom Instagram profilu sliku torte u obliku Kovid bolnice u Kruševcu, koju ćeš u slast izjesti sa najbližim dupeliscima, godinu završavaš sa poraznom pričom da Srbija ove godine nije otvorila nijedno poglavlje u pregovorima za pristupanje Evropskoj Uniji. A nije zato što si dodatno urušio i pravosuđe i slobodu medija i ljudska i građanska prava.

Dok u Skupštini tvoji bezvredni pajaci u sektaškom transu izgovaraju Đilasovo ime hiljadu puta na dan, misleći da će tako i tebe i sebe zaštititi od gneva građana koje treba ubediti da je Đilas kriv čak i za Kenedijevo ubistvo – a ne samo za svo zlo koje se Srbiji desilo u njenoj celokupnoj istoriji.

Iscrpeo si zalihe i ludila i bezobrazluka i sada, sa divljanjem korone vidimo i divljanje tvoje nemoći. Koje vrhunac dostiže u sramnom delovanju Kriznog štaba, koji se ponaša kao organ koji treba da širi epidemiju, a ne da je suzbija, odlažući uvođenje neophodnih mera – zato što se ti baviš samo svojim rejtingom i time kako bi se nove mere odrazile na tvoju guzicu, a ne zdravljem građana – koji te u suštini nikada nisu ni zanimali i koji ti služe samo za manipulaciju i bolesnu dominaciju.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:

Uživaš u lavežu svojih poltrona – da ne bi čuo gnev miliona.

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S. Al, ipak najbitnije je da si mnogo pametan, kako sam reče, kada si pre četiri godine podržao Hilari Klinton i, kako tvrde Amerikanci, dao dva miliona dolara Fondaciji Bila Klintona. Posle si kao uplašen đačić drhtao ispred Trampa. Šta li ćeš tek raditi Bajdenu – prikazujući to kao svoju pobedu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare