Foto: Arhiva Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je tortu u obliku kovid bolnice, što je bio način da mu se firma "Termomont" zahvali za borbu države s pandemijom korona virusa.

Kompanija “Termomont” gradi kovid bolnicu u Kruševcu, a izgradila je i bolnicu u Batajnici.

PROČITAJTE JOŠ:

“Hvala Termomontu na divnom poklonu. Dobio sam tortu-bolnicu, ali mnogo važnije od toga i pravu bolnicu u Kruševcu, koja će nam mnogo pomoći u borbi protiv Covid-19, a koju završavamo za tačno 7 dana! Živela Srbija!” napisao je Vučić na Instagram profilu budućnostsrbijeav posle dobijanja torte.

Originalna ideja. Predsednik se nadobijao poklona za sve ove godine otkako je na vlasti, ali ovako sladak, rekli bismo, nikad nije primio.

Portal Nova.rs ima nekoliko predloga kakve bi sve torte Vučić mogao da dobije u budućnosti, za minuli rad u ne tako davnoj prošlosti.

Recimo, za Beograd na vodi. Predsednik Srbije uradio je najbolji PR za naselje čiju izgradnju prate brojne kontroverze.

Od toga kako je uopšte došlo do čišćenja terena na kome niču zgrade u okviru Beograda na vodi (čuveno rušenje u okviru noći kad je na par sati suspendovana pravna država, znano i kao „Savamala“), šta je ono što Beograd i Srbija dobijaju od ugovora o izgradnji projekta Beograd na vodi, da li je reč o međudržavnom sporazumu ili komercijalnom ugovoru zbog koga Srbija čini brojne ustupke jednom stranom privatniku, kakav je istorijat firme koja gradi Beograd na vodi i da li uopšte Srbija ima razloga da veruje jednom čoveku za tako veliku investiciju, koliko ulažu Srbija i Beograd, a koliko arapski investitor, zašto je zbog arapskih investicija Beograd pretvoren u „divlji zapad“ u kom su noću pod maskama nepoznate osobe rušile objekte na području budućeg Beograda na vodi…

Dok se pitanja roje, podsetimo se Vučićeve izjave da „država ne stoji iza rušenja u Savamali, ali i ako stoji, to je uradio kompletan idiot koji za to treba da odgovara“:

Kompletnom idiotu nikad niko nije ušao u trag. Doduše, Marija Mali, supruga Siniše Malog, u intervjuu za Krik 2017. godine izjavila je da joj se „Siniša pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali“. Kasnije je malo reterirala, suočena s mogućnošću da joj u brakorazvodnoj parnici muž uzme decu, ali izjava je ostala:

„Ja sam u to vreme bila u Crnoj Gori sa decom koja su bila na raspustu. Izbori su bili 24. aprila, on je odmah sutradan došao avionom. Ispričao je to kao najobičniji događaj. ’Imao sam problem, neki nisu hteli da se isele. Organizovao sam akciju raščišćavanja. Došli ljudi u sred noći, malo tamo nešto polupali. Ništa strašno nisam uradio.’ To su bile, po njegovim rečima, neke barakice tamo, kolibice…“.

Da smo zlobni, pobrojali bismo mnoge afere ove vlasti u poslednjih 8 godina, koje bi takođe mogle da posluže nekim kuvaricama što mese torte za Vučića: od Krušika, preko pogibije pilota u helikopteru, nerešenog ubistva Olivera Ivanovića, sumnjivih diploma i doktorata mnogih iz vrha vlasti, ubistva žene na naplatnoj rampi u Doljevcu, navijačkih obračuna, kao i divljanja crnogorskih klanova i likvidacija na ulicama Beograda…

Ali nismo.

Zato, neka se neko ko ubuduće bude pravio tortu Vučiću seti makar Beograda na vodi i Savamale. Dva mala, slatka događaja za uspomenu i dugo sećanje, dostojnih da ukrase predsedničku tortu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare