Vuk Jeremić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u "Iza vesti" da je uveren da će Narodna stranka "biti jedno od najvećih iznenađenja na izborima".

„Jedina koja je potpise skupljala sama, bez ikakve pomoći, podrške, pošteno, uzeću još nekoliko dana, da ono što smo uradili za republiku, sami skupili 12.500 potpisa i više, to ćemo isto uraditi i za Beograd i za pokrajinu“, kaže Jeremić.

Narodna stranka je, kaže on, učinila sve što je bilo do nje da „dođe do objedinjenja parlamentarne državotvorne opozicije„.

„Nije bilo do nas, neki drugi nisu hteli. Mislim da su, nažalost, stranački interesi nadvladali nacionalne. Nacionalni interes je odbacivanje francusko-nemačkog plana, to je direktna opasnost koja se nalazi pred nama. Jedinstveni nastup tih stranaka koje to stavljaju kao prioritet bi napravio daleko bolji rezultat, nego kad izlazimo u više kolona. Mi smo učinili sve da dođe do zajedničke kolone desnice, neki drugi nisu hteli jedni s drugima, sledeća stvar koju smo mogli je da nastupimo samostalno, pošteno, sa otvorenom i jasnom politikom koja će sasvim sigurno opstati i nakon izbora. Mislim da je to jedan kvalitet koji nosi Narodna stranka, a kojim se ne mogu pohvaliti svi u našem političkom životu“, smatra on.

Ono što može da tvrdi je, kaže, da je „Narodna stranka opozicija koja je sama sebi skupila potpise, nastupa sa jasnom politikom i koja posle izbora neće menjati svoje stavove“.

„Glas za Narodnu stranku je glas za odbacivanje francusko-nemačkog plana, glas za zabranu kopanja litijuma i treće, glas za promenu sistema u kome živimo. Ove tri stvari koje nudimo će biti tri stvari koje će rukovoditi naše političko ponašanje i nakon izbora“, ističe on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare