Ponovljeni izbori u Šapcu
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Opštinske izborne komisije severne Kosovske Mitrovice Slobodan Dimitrijević rekao je za portal Kosovo onlajn da su preduzete sve zaštitne epidemiološke mere, da izbori za gradonačelnika protiču bez većih problema i da očekuje da će tako biti i do kraja dana.

On je istakao da su biračka mesta otvorena na vreme i da je odziv građana u prvim satima dobar.

Kandidat Srpske liste Milan Radojević glasao je jutros u Tehničkoj školi „Mihailo Petrović Alas“, a na istom glasačkom mestu glasali su i predsednik Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić, Aleksandar Spmairić i ostali članovi rukovodstva te stranke.

Povezane vesti:

Iako u Severnoj Mitrovici važi zabrana kretanja posle 19 časova zbog pandemije korona virusa, danas će kretanje biti dozvoljeno do 22.00.

Pri ulasku na svako biračko misto svi građani dobijaju maske i rukavice ukoliko ih nemaju,  a sva biračka mesta se zatvaraju u 19 časova.

Građani biraju između četiri kandidata za gradonačelnika.

Ispred Srpske liste kandidovan je Milan Radojević, a u trci su još i nezavisni kandidat Dušan Milunović, kao i predstavnici albanskih partija Samooopredeljenja i Demokratske partije Kosova Erden Atić i Fljorent Azemi.

Stanovnici Severne Mitrovice na birališta izlaze pošto je dosadašnji gradonačelnik Goran Rakić preuzeo ministarsku dužnost u Vladi Kosova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar