Kristofer Hil Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je da je razočaran što je u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije dozvoljeno "da bizarna pitanja potisnu ona bitna, jer nisu zabavna kao ona o tablicama".

Kristofer Hil je na Bezbednosnoj konferenciji u Beogradu rekao da je, kada se vratio na Balkan bio iznenađen što je pitanje Kosova i Metohije ostalo na istom nivou i da je kao karijerni diplomata bio razočaran.

„Naša aspiracija bi trebalo da bude ima li budućnosti za srpsku zajednicu na Kosovu, ne o tablicama i šta su aspiracije i koja su pravila. Dozvolili smo bitnim pitanjima da se gurnu u stranu, jer nisu zabavne kao priča o tablicama“, rekao je Hil, prenosi Kosovo onlajn.

Rekao je i da bi voleo da je šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi u Beogradu i da učestvuje na konferenciji kao što je bilo planirano, ali je ukazao na to da „i srpski pregovarač ima problema kad ide na Kosovo“.

Bisljimi, koji je u Beogradu trebalo da učestvuje na dva skupa, rekao je juče da mu je policija pred Beogradom rekla da se vrati „iz bezbednosnih razloga“.

BONUS VIDEO: Beograd i Priština: Novi dan D

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar