Pavle Grbović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Članovi Pokreta slobodnih građana okupili su se ispred zgrade TV Pink uoči gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik PSG-a Pavle Grbović za Nova.rs kaže da je Vučić još jednom uzaludno pokušao da prikaže kako država nema ništa s mafijom, dok i dalje izbegaoa odgovor na pitanje o naplatnoj rampi u Doljevcu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Članovi PSG-a istakli su veliki transparent na kome je pisalo „Ko je ubio Staniku Gligorijević?“. Oni su najavili da će sačekati predsednika nakon gostovanja, da mu uživo upute pitanje o smrti Stanike Gligorijević, s obzirom na to da je najavio prikazivanje neverovatnih fotografija i snimaka, na kojima će građani videti teror koji su sprovodili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

„Pošto je predsednik najavio da će Srbiji pokazati neverovatne fotografije i snimke, došli smo ispred televizije Pink da ga upitamo da li će se među njima naći i snimak sa naplatne rampe u Doljevcu na kojoj je ubijena Stanika Gligorijević. Građani očekuju da saznaju istinu o tom slučaju, a ne da ih neko bombarduje slikama monstruoznih zločina koji su činili kriminalci koji su godinama unazad imali podršku države“, objasnio je Grbović razloge okupljanja ispred Pinka.

On ističe da je odgovornost za stravične zločine na partijskim drugovima predsednika Vučića, ali ipak postoji jedna nepoznanica – ko je ubio Staniku Gligorijević.

„Svi znamo da su to njihovi partijski drugovi, da su za njihov račun utišavali tribinu i tukli ljude na utakmicama, novinare na inauguraciju, da su zahvaljujući njima imali policijske značke i nesmetano ubijali. Sve to znamo i uzalud se predsednik trudi da prikaže kako država nije imala ništa sa mafijom. Jedino ne znamo ko je ubio Staniku Gligorijević i zbog čega predsednik nije dostavio snimak Tužilaštvu, pošto je već rekao da je video snimak i da zna ko nije vozio“.

On je za naš portal ispričao da se nije susreo sa predsednikom po završetku emisije, jer Vučić inače ne odgovara na „neprijatna pitanja“, ali poručuje da „će se utvrditi predsednikova odgovornost u skrivanju istine o tom zločinu“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Specijalnu emisiju na Pinku u kojoj je Vučić govorio o zločinima klana Belivuk-Miljković, kako kaže, nije gledao, ali je upoznat sa „uputstvima o mlevenju ljudskog mesa, što je prilično morbidno i nedostojno jednog predsednika“.

Dok je PSG za predsednika imao jedno neprijatno pitanje, u njegovu odbranu ispred Pinka stigao je odani vojnik Simo Spasić iz Udruženja kosmetskih žrtava.

„Što se tiče Sime Spasića, on je autentična zamena i glasnogovornik Aleksandra Vučića. Sat vremena je trajalo njegovo vikanje koje je teško prepričati, ali plašim se da ni za predsednikove nastupe ne možemo reći ništa bolje“, zaključio je Grbović.

Simo Spasić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tokom gostovanja Aleksandra Vučića na TV Pink prikazan je snimak ubistva karatiste Vlastimira Miloševića iz 2017.godine, a predsednik je rekao da su ovo direktno umešani Belivuk i Miljković, te da su rukovodioci MUP-a sakrili telefon Belivuka, pa on nije mogao da bude veštačen. U emisiji su prikazani i nove užasne fotografije ubijenih ljudi.

Dakle, sada smo videli sve. Osim snimka sa naplatne rampe u Doljevcu, gde je stradala Stanika Gligorijević.

BONUS VIDEO Predsednik koji ne mari za činjenice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare