Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je u 21 sat svoje obraćanje koje svi iščekuju sa nestrpljenjem. U emisiji je prikazan snimak ubistva karatiste Vlastimira Miloševića iz 2017.godine, a Vučič je najavio da su ovo direktno umešani Belivuk i Miljković, te da su rukovodioci MUP-a sakrili telefon Belivuka, pa on nije mogao da bude veštačen. U emisiji su prikazani i nove užasne fotografije ubijenih ljudi.

Tokom emitovanja emisije pokazani su nove fotografije mučenja i ubijanja ljudi.

„Ovo što možete videti tranžirano ljudsko meso I mislim da je vreme da pomerite kameru. Videćete da nismo preterivali kada smo govorili o čevapima i stravičnim zločinima  Ovo smo uradili da biste videli sa kakvim monstrumima radimo. Oni nakon toga ubijaju ljude, a one koje imaju kosu seku skalperima“, kaže Vučić i ističe da ne želi da komentariše iskaze svedoka saradnika. Nakon toga je dodao:

„Država je krneula u obračuna sa mafijom. Mislim da smo kao država izuzetno težak i veliki posao obavili, pokazali smo građanima Srbie da mogu da budu bezbedni i sigurni u Srbiji. Samo bih zamolio ljude da znaju i da nikada ne pomisle da smo nekada favorizovali bilo koji fudbalski klub, samo smo pomagali i jednima i drugima“, istakao je Vučić.

U emisiji je ekskluzivno prikazan snimak ubistva Vlastimira Miloševića, koje su kamere zabeležile 2017.godine. Zbog ovog ubistva uhapšeni su Veljko Belivuk i Marko Miljković.

„Govorimo o nečemu što je uveženo u Srbiju iz Crne Gore, reč je o sukobu kavčana i škaljaraca. Ovaj događaj je nepojmljiv. Mi smo mogli da likvidiramo tu grupu ali nismo. Ovaj ubijeni čovek bio je karatista, a po svemu što imamo je da je on bio uzoran čovek. On je fizički sprečio Belivuka i Miljkovića da zaposednu splavove. U onom bunkeru gram droge je 50 evra, na splavovima je 70, zbog je toga je ovaj momak smetao. Čovek se suprotstavio, ali nikoga nije ubio niti ranio. On je kum gospodina Miljkovića, zvani Mesar, koji se hvalio da je ubio dvojicu kumova „, kaže Vučić i dodaje da je Miljković zamalo ubio i sina Vlastimira Miloševića.

On je istakao da je Belivuk pušten na slobodu iako su postojali jasni dokazi.

„U tom hapšenju je učestvovao i Dejan Jović, koji je zbog toga morao da bude kako to oni kažu ‘ometlan’ iz policije. Tužilac je tražio da se obavi veštačanje, ali Belivuka ne mogu da pronađu jer su iz policije krili telefon i to rukovodioci. Ja te 2018. godine istupam i javno govorim o tome kako mi je čudno da je pronađeno više DNK nalaza i da on više ne može da bude čist. U to vreme počinje i moje nezakonito prisluškivanje“, dodaje Vučić i naglašava da on ništa ne krije i da želi da obavesti javnost o svemu.

Podvlači da je kritična bila 2018. godina, koja može da se meri samo za godinama kada je bio aktivan Zemunski klan.

„U to vreme pod upravom Hrkalović i Stefanovića MUP je bio najbolje opremljen. Najmanje ubistva smo imali 2019. godine, samo šest. Ono što je bitno jeste da je Radoje Zvicer dao podršku Belivukovom planu i on je ranjen u Kijevu, kada ga je supruga spasila. Uzvršioci su uhapšeni i pobijeni, njih trojica“, kaže Vučić.

Na pitanje da li će država da se obračuna sa ljudima iz državnih struktura koji su učestvovali u ovome, Vučić kaže da je istraga u toku.

„Neće biti pošteđenih. Spreman sam da idem na poligraf ako treba, ali drugi nisu bili spremni. Interesantno je to u slučaju Vuletića i Hrkalović. Ja sam spreman da javno govorim o tome, jer ja nikada nisam video Belivuka, Miljkovića i druge. Nemam problem sa tim… Ni ja nisam bio deo akademika kada sam bio na tribini, ali nisam ubijao. Neću da se opametim i nastaviću to da radim, jer znam da njihovim šefovima idem prstom u oko. Znam ko ih je upozoravao još u decembru. Rade nadležni organi, ali morate da imate dokaze“, ističe Vučić.

O Olimpijskim igrama

Vučić je čestitao našim olimpijcima na uspehu koji su ostvarili tokom prvog dana Olimpijskih igara i rekao da iščekuje više od osam medalja.

Komentarišući odluku Visokog predstavnika BiH da se donese zakon koji zabranjuje negiranja genocida, Vučić je istakao da je neophodan dijalog.

„Mi moramo da gradimo najbolje odnose. Mislim da je budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka od ključnog zanačaja, Zato ćemo morati da se poštujemo i sarađujemo Najgluplje je kad čujete u sarajevskim kafanama da kažu da je njih više nego 500.000 Srba. Ja nisam pristalica oktroisanih odluka, one nikada ništa nisu donele. Videćemo kako će to izgledati u budućnosti“, kazao je Vučić.

Penzionerima do kraja godine 100 evra pomoći

Ubrzo, predsednik je prešao na ekonomske teme i najavio novu pomoć za građane Srbije.

„Imam važnu vest za ljude u Srbiji, Ana, Siniša i ja smo imali juče sastanak. Doneli smo odluku, pošto ćemo u julu imati preko 200 miliona suficita, doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru. Penzioneri će dobiti 100 evra, a ostali građani 50 evra, umesto 30“, rekao je Vučić i istakao da će nova kovid bolnici u Novom Sada biti izgrađena 1. septembra.

O lečenju malog Gavrila

Vučić je komentarisao i lečenje dece sa teškim bolestima putem SMS poruka.

„Mi poslednjih godina trošimo tri milijarde za zdravstvo, to je oko dva budžeta Republike Srpke i Crne Gore. Ono što je važno mi prvi put plaćamo lekove za teške bolesti, ali i pored toga nisam zadovoljan. Imate slučaj malog Gavrila, gde sam morao da intervenišem jer se ljude strogo drže procedura. Kažu, majka nije poslala dobar račun. Ma, sedi uradi predmet, nemoj da se hvataš za birokratske procedure. Hajde da pomognemo dečaku”, rekao je Vučić.

Kao što je prethodno najavljeno, Vučić od 21 sat gostuje na televiziji Pink gde će odgovoriti na navode sa kojima se poslednjih dana suočava, a koji su nastali nakon iskaza Veljka Belivuka sudu.

Takođe, on je rekao da će biti prikazani dosad neviđeni snimci i materijali koji govore o brutalnosti kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Foto: Printscreen/Pink

Podsetimo, KRIK je pre dva dana objavio detalje saslušanja Veljka Belivuka u tužilaštvu. Prema tom iskazu, koje je KRIK preneo, Belivuk je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK.

Početkom avgusta očekuje se da Tužilaštvo za organizovani kriminal podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, vođe huligansko-kriminalne grupe „Principi“ koja je radila u okviru crnogorskog kavačkog klana.

Bonus video: Božo Prelević ispred Predsedništva Srbije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare