Foto: Nova.rs

Novi gradonačelnik Leposavića Ljuljezim Hetemi najavio je da će u ponedeljak otići u svoju kancelariju, bez obzira na situaciju.

“Doći ću u kancelariju u ponedeljak. Čak i ako se ista situacija ponovi, mi ćemo ući u kancelarije. Ne može nas onaj ko baca kamenje sprečiti da uđemo u državne objekte”, rekao je Hetemi za Klan Kosova.

Foto: Nova.rs

Inače, na ulazna vrata opštine Leposavić, kao i na obližnju banderu, Kosovska policija je postavila kamere za video nadzor. Na zgradi je i albanska zastava. A osam objekata obezbeđuju policajci sa dugim cevima.

To je nastavak akcije, u kojoj su pripadnici kosovske policije, pre dva dana, uz suzavac i šok bombe, ušli u zgradu opštine, što su prethodno na isti način učinili i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Policijski inspektorat Kosova (PIK) formirao je zajednički tim za ocenu policijskiһ akcija koje su izvedene u petak u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Taj tim će se baviti ocenom postupanja policije tokom pružanja asistencije trojici gradonačelnika opština na severu Kosova da uđu u opštinske zgrade.

PROČITAJTE JOŠ

Iz PIK-a preciziraju da je svrһa rada tog tima da osigura da Kosovska policija obavlja svoje dužnosti u skladu sa ustavnim i zakonskim standardima i ovlašćenjima, u pravcu stvaranja bezbednog okruženja za sve građane.

Foto: Nova.rs

Ujedno, tim namerava da utvrdi da li je tokom tih akcija došlo do prekoračenja policijskiһ ovlašćenja.

BONUS VIDEO Kosovska policija u Leposaviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar