Foto: Dragan Gojić/ Beta

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković fotografisana je dva dana zaredom kako opušteno sedi u bašti novosadskog kafića, uprkos svim preporukama, upozorenjima i opomenama sopstvene Vlade da se to ne čini.

Gojkovićeva je četvrtak i petak iskoristila da se, po lepom vremenu, nađe sa prijateljima u restoranu u samom centru Novog Sada, gde su pili kafu i razgovarali.

Upravo zbog ovakvog “neodgovornog i opasnog ponašanja građana”, kako tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od sutra se uvodi još rigoroznija mera zabrane kretanja od 17 časova do pet ujutro.

Sudeći po fotografijama, niko od prisutnih za stolom nije delovao uznemiren epidemijom COVID 19, s obzirom da niko na sebi nije nosio nije zaštotnu masku niti rukavice.

Foto: Dragan Gojić/ Beta

Takođe, predsednica Narodne skupštine nije primenila ni propisanu meru razdaljine od dva metra između ljudi, s obzirom da je sa još četvoro, odnosno dvoje ljudi sedela za istim stolom.

Zbog nepoštovanja ove iste mere, policijske snage su tog istog petka rasterale desetine ljude ispred glavne pošte u Kikindi i obustavile isplatu socijalne pomoći i dečijeg dodatka, iako je većini to jedini mesečni prihod.