Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će vladi predložiti nove mere i to produžetak policijskog časa.

s“Policijski čas više neće biti od 20 uveče do 5 sati ujutru već od 17 sati do 5 sati ujutru“ rekao je Vučić u obraćanju javnosti

“Predložiću večeras mere vladi, verujem da će ih prihvatiti. Policijski čas će od sutra trajati ne od 20 sati, već od 17 sati. Što znači da će zabrana kretanja trajati 12 sati za one koji imaju manje od 65 godina“, rekao je Vučić.

„Ako ne bude dovoljno, širićemo i dalje. Molim vas ne izlazite napolje“, poručio je Vučić na konferenciji za novinare  i dodao da će, ako ne bude dovoljno, policijski čas da bude od 15h, pa od 13h, tvrdeći da je u pitanju borba za živote.

Ne terajte nas da uvodimo policijski čas 24 sata dnevno, poručio je i kazao da će država biti prinuđena da produžava vreme zabrane kretanja, ako treba i do potpune zabrane, ukoliko građani ne budu striktnije poštovali mere vlade.

„Već u utorak će biti 24 sata policijski čas, ako se ne budemo pridržavali navedenih mera“, rekao je Vučić i dodao: „U ponedeljak će biti od 14 sati, od utorka već 24 časa“.

On je rekao da je to veoma teška mera, ali da disciplina građana nije bila dovoljna.

Vučić je rekao da će broj zaraženih biti svaki dan sve veći i veći i ponovio da je u Srbiji do sada 171 zaražena osoba koronavirusom i da je jedna osoba je umrla.

Predsednik se osvrnuo i na stanje u Italiji, gde su u poslednja 24 sata umrle 793 osobe.

„Ljudi, jel hoćete to“, upitao je.

Vučić je upozorio građane i da „nema više parkova, javnih površina za decu, za bilo koga“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram