Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednom sastanku večeras u centrali stranke rekao da je spreman da se povuče sa mesta predsednika SNS.

„Ukoliko predsednik Vučić ostane pri svome da podnosi ostavku, mislim da je to kraj SNS, kraj karijere koje je SNS imala na političkoj sceni Srbije, a mislim da nakon toga sledi najgori mogući scenario za Srbiju koji ne smem ni da zamislim“, rekao je Glišić za televiziju „Pink“ posle sastanka posvećenog rešenju situacije na KiM.

Vučić je, kako navodi Pink, partijski vrh upoznao sa pritiscima Zapada na Srbiju u vezi sa Kosovom, a nedugo potom je napustio partijsku centralu.

„Pojedini funkcioneri pokušali su, kako saznajemo, da pametuju i govore kako ni slučajno ne treba prihvatiti dalje pregovore sa EU i SAD“, objavio je na svom portalu Pink, prenosi N1.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Pink navodi kako je Vučić „sve to strpljivo slušao, a onda poručio da će se on povući, ako neko misli da može i ume bolje“.

Rekao je da će – „ako narod odbije pregovore i ako neko misli da treba da ekonomski uništimo zemlju, on vođenje prepustiti pamentijima od sebe“.

***

BONUS VIDEO: Vučić: Spremni smo da prihvatimo sporazum o Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare