Foto: Nova.rs, Tanjug

Reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako bi "brutalno odgovorio" na tvrdnju doktora Radeta Panića da je zdravstveni sistem u Srbiji već "pukao", advokat i član Narodne stranke Vladimir Gajić je upitao šefa srpske države kome on može da odgovori na taj način, nazivajući ga jadnikom.

„Кome ti jadniče možeš brutalno da odgovoriš? Izuzev da dobije 7 metaka u leđa“, napisao je Gajić.

Na pitanje Nova.rs, zbog čega se na ovakav način obratio Vučiću, Gajić je naveo da je bio iziritiran izjavom predsednika Srbije.

„Doktor Panić se pre neki dan zaplakao nad sudbinom svojih bolesnika. Vučić svakodnevno vređa svoje građane, a sad se, u ovom slučaju, kao uzdržao brutalnog odgovora. To je tragikomično. Njegov odgovor može samo da bude jedan od mnogobrojnih iz arsenala kukavičkih odgovora koje su radikali oduvek upućivali slabijima, ženama, penzionerima, manjinama. To je njihov stil“, naglasio je Gajić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, upitan da prokomentariše izjavu predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Radeta Panića da je zdravstveni sistem Srbije „pukao“, kazao da bi odgovorio „brutalno“ da nije predsednik države.

Pročitajte još...

“Da nisam predsednik odgovorio bih brutalno, ovako ću samo da kažem – sramota. Naš zdravstveni sistem je u teškoj situaciji, ali napreduje svakog dana i rađa heroje i prave junake. Hvala svim tim ljudima koji gledaju da pomognu pacijentima, a ne onima koji gledaju kako će da sruše svoju državu i zdravstveni sistem“, rekao je šef srpske države na današnjem predstavljanju tenkova T-72MS u Kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu.

Prethodnog dana je doktor Panić j zaplakao gostujući na televiziji N1, kad je ujedno i izjavio da je zdravstveni sistem u Srbiji i „zvanično pukao“, te da se sa merama protiv koronavirusa mnogo kasnilo.

“Zdravstveni sistem Srbije je zvanično pukao. Čujete da sam veoma uzbuđen. Juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji. U svom profesionalnom veku nisam očekivao da ću doći u takvu situaciju, nisam imao mesta za ljude koje mi u medicini smatramo mladima, niti sam imao gde da ih transportujem”, vidno potresen kaže Panić koji trenutno radi u “crvenoj zoni” i dodaje da je situacija gora nego u julu, da “kliničke slike pacijenata postaju teže… više je mladih ljudi i ogroman je broj obolelih i nismo baš uspešni u lečenju u intenzivnoj nezi, velika je smrtnost kad pacijent dođe u najteže stanje”, naveo je Panić.

Na njegovu izjavu se zatim osvrnuo epidemilog Predrag Kon, koji je istakao da zdravstveni sistem u Srbiji „nije pukao“.

„Odgovorno tvrdim, na osnovu podataka koje imam, da nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema“, rekao je Kon na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare