Podeli
Žan Luj Falkoni Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bs

Ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni, uputio je danas u svoje i u ime države koju predstavlja saučešće povodom smrti patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja.

“Upućujem vam u moje ime i ime vlasti Republike Francuske najiskrenije saučešće kao i sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve”, napisao je Falkoni u pismu poslatom na ime mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma koji je privremeno na čelu SPC.

Falkoni je napisao da je imao čast da upozna patrijarha Irineja i nekoliko puta sa njim da razgovara i da deli tugu i bol sa Crkvom i srpskim narodom.

Podsećamo, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je danas od posledica koronavirusa. Ovu informaciju, najpre je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, da bi potom informaciju potvrdila i SPC na svom zvaničnom sajtu. Sahrana će biti, kako je rečeno našem portalu, u nedelju u Hramu, a plan je da se proglasi trodnevna žalost zbog upokojenja poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh se od se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo, a u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator.

Komentari

Vaš komentar