Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović na sajmu naoružanja Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, otvorio je danas 10. Međunarodni sajam naoružavanja i vojne opreme “Partner 2021. na Beogradskom sajmu. Uz, šefa srpske države, skupu je prisustvovao i ministar odbrane Nebojša Stefanović, što je ujedno i njihovo prvo zajedničko javno pojavljivanje nakon navoda da je Stefanović, dok je bio ministar policije, pokušavao da sruši Vučića.

Iako i sa današnjih naslovnih strana prorežimskih medija upire prstom u ministra odbrane, Stefanović se danas srdačno pozdravio sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, s kojim je obišao Sajam naoružanja.

Pročitajte još...

Ako suditi po porukama koje su dolazile iz vladajuće partije, Srpska napredna stranka je u prethodne dve nedelje prošla kroz veoma turbulentan period.

Od kad je poslanik SNS, član Visokog saveta sudstva i advokat, Vladimir Đukanović, intervjuisao vlasnika “Jovanjice” Predraga Koluviju, na čijem je imanju pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi, Stefanović se najčešće pominjao kao neko ko je radio “iza leđa” svom šefu i da priprema državni udar.
Koluvija, u nameri da dokaže nevinost, rekao je da su ga iz policije terali da za sve optužbi predsednikovog brata Andreja i da je to naloženo iz kabineta tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Danima su se optužbe gomilale, pa smo tako mogli da čujemo j od načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Tomislava Radovanovića da je „ubeđen“ kako je u MUP-u postojala paralelna struktura „sa precizno odabranim ljudima“ čiji je cilj, kako je rekao, bio da prikupljaju podatke o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Foto:printscreen/tanjug live

Radovanović je kazao da je grupa, formirana u vreme kada je resorni ministar bio Nebojša Stefanović, imala logističku i svaku drugu podršku „jedne zapadne obaveštajne službe“, kao i da je uspostavila obaveštajnu mrežu kod „tajkuna“ i organizovanih kriminalnih grupa.

„Ne mogu da kažem o kojoj je službi reč, ali je prelomna tačka verovatno put ministra Stefanovića u SAD u vezi predmeta Gvantanamo, koji je podrazumevao integraciju i resocijalizaciju dva lica iz te baze. Tada se sa određenim obaveštajnim strukturama SAD stupa u direktan kontakt i verovatno je iz tih kontakata proistekla dalja saradnja“, kazao je Radovanović za TV Prvu.

Na priču o Stefanović nadovezao se potom i bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić, koji je, prilikom gostovanja u emisiji „Kod Đuke“, tvrdio da je istragu u slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka i kuće u Ritopeku zakočio upravo Stefanović.

Stefanovića nisu štedeli ni kumovi, prijatelji, stranačke kolege, pa se stoga i stekao utisak da ćemo konačno videti epilog ove višemesečne sage. Da se kraj ipak ne nazire, moglo se zaključiti i nakon poslednje konferencije za medije ministra odbrane, tokom koje je, uz tvrdnju da je sve što se piše i govori o njemu laž, iskoristio priliku da još jednom pokaže koliko voli svog šefa.

„Ovo su monstruozne laži. Želim da zaštitim svoju zemlju, svoju porodicu i predsednika i mog prijatelja od svih laži i manipulacija. Želim da kažem istinu, i spreman sam da sve potvrdim i poligrafski da budem testiran. Najteže je izrečeno s ciljem da pokvare moj odnos sa predsednikom. Laž je da sam predvodnik grupe zavernika. Istovremeno, spreman sam odmah da odem na poligrafsko testiranje. Nadam se da će to učiniti svi koji iznose laži o meni“, rekao je Stefanović, između ostalog.

Pročitajte još...

Tačku na raspravu između klanova, barem za sada, stavio je Stefanovićev “prijatelj i šef”, Aleksandar Vučić, pola sata posle njegove konferencije.

„Pustite nas sa teškim optužbama, mi ćemo o tome da govorimo unutar stranke. Zato imamo i Skupštinu stranke. O tome ćemo mi da raspravljamo unutar sebe, a nadležni organi će da utvrđuju ko je počinio krivično delo, a ko nije“, naglasio je Vučić.

Posle svega izrečenog i nakon zajedničkog pojavljivanja i srdačnog druženja šefa države i ministra odbrane, kao logičnim se nameću pitanja zbog čega se javnost mrcvari mesecima sa zakulisnim radnjama Nebojše Stefanovića i da li se ministar vojni izvalači iz šešira svaki put kad se pojavi neka druga neprijatna tema?

To bi mogao da nam objasni upravo onaj koji nas poziva da ih ostavimo na miru i da se ne bavimo njihovim međusobnim optužbama, dok prethodno pujda medijske poslušnike da o njima pišu i pune naslovne strane.

BONUS VIDEO Branko Čečen: Da Vučić može da skloni Stefanovića, to bi se već desilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare