Vučić i Stefanović Foto:TANJUG/ZORAN ZESTIC; mup.gov.rs

Predsednik SNS Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare nakon predsedništva stranke govorio je o nizu tema, pa i o položaju Nebojše Stefanovića, ali nije najavio konkretne poteze vezane za njegov položaj u stranci, nakon niza optužbi koje se upućuju na njegov račun.

Na pitanje novinarke „Newsmax“ o sudbini Nebojše Stefanovića, Vučić je rekao:

„Ne pada mi na pamet da komentarišem odnos Stefanović-Đukanović. Mi smo „keč ol parti“, mi vučemo zemlju poput buldožera, i u njoj nisu svi ideološki isti. To su demokratski odnosi. Jučerašnji dan mi je bio jako naporan, posebno sam se bavio dolaskom Nesvrstanih“, rekao je Vučić izbegavši odgovor na pitanje novinarke.

„Nadležni organi neka urade posao u skladu sa zakonom. Sivma je jasno da su me nezakonito prisluškivali 1882 puta. Nikada nisam razgovarao ni sa Radojičićem ni Veselinovićem. I činjenica je da je neko želeo mog brata potpuno nevinog da uvuče u slučaj Koluvija. Vulin me obavestio o tome da će zvati policajce na poligraf, ja sam rekao da ljudi neće ići na poligraf, on mi je rekao da sam nažalost bio u pravu, ja sam rekao hvala. Jurcao sam posle toga neke svetske lidere oko nekih lekova“, rekao je Vučić.

Je li bilo zavere?

Na pitanje N1 zašto su policajci još jednom saslušani o Jovanjici, Vučić je rekao:

„Zato što je neko u MUP posumnjao. Ne znam šta je razlog zašto ne idu na poligraf. Nemoj da govorim kako su odgovarali neki koji prođu poligraf, „pa ja ne znam, ja ne znam ništa“…Ti i ne mogu da padnu, kad ništa ne kažu“, rekao je Vučić.

Oni koji vode kampanju protiv Vladimra Đukanovića, koji traže isključenje, koji ga nazivaju „bizonom“, odjednom su zabrinuti kako Nebojša može da bude član Predsedništva, rekao je Vučić.

„Ja nisam u biznisu ni sa kim. Ja se ne bavim biznisom, i neću nikada da se bavim biznisom. Nemam račune nigde“, rekao je Vučić.

Podsećamo, ministar odbrane Nebojša Stefanović obratio se u subotu ujutru javnosti na konferenciji za novinare koju je sazvao kako bi odgovorio na učestale optužbe pojedinih medija i visokih funkcionera MUP o svom nelegalnom postupanju u slučajevima „Belivuk“, „Jovanjica“ i navodnom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare