Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Printscreen

Ministar odbrane Nebojša Stefanović optužio je na današnjoj konkferenciji za novinare u Domu vojske biznismena Aleksandra Papića i bivšeg načelnika beogradskog UKP Iliju Milačića da su održavali kontakt sa osumnjičenim za seriju ubistava Veljkom Belivukom.

Stefanović je konferenciju i sazvao kako bi odgovorio na Milačićeve optužbe da je mnogo pre hapšenja Belivuka, a za mandata Stefanovića u MUP, znao za kuću u Ritopeku u kojoj su se dešavala monstruozna ubistva, ali da je tadašnji ministar policije na neki način zaustavio tu istragu.

„Milačić se viđao sa Belivukom. Tvrdi da je mogao još u avgustu 2020. da uđe u „kuću strave“. Tada sam ja, kako laže, rekao da sačeka sa tim. Tvrdim da me niko nije obavestio da imaju podatke o prostoru u kom se čine krivična dela. On navodi i dva svedoka, pa očekujem da nadležni organi pozovu te svedoke i kažu šta imaju“, rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović Aleksandar Papić
Stefanović i Papić Foto: printscreen KRIK/Facebook/Video

„Osuđeni bivši pripadnik MUP Ilija Milačić izrekao je brutalne laži. Belivuka i bilo kog člana klana nisam nikada upoznao, ni lično ni preko posrednika ga nisam kontaktirao. Zašto se pokreće hajka? Oni koji jesu imali kontakte sa njim, sedeli u beogradskim kafićima, održavali komunikaciju „Skaj aplikacijom“, pokušavaju da sakriju svoju krivicu i prebace na sve druge samo da oni ne odgovaraju. Radi se pre svega o Aleksandru Papiću, za kog sam utvrdio da čovek pokušava da mi bude blizak da ostvari svoje ciljeve“, dodao je ministar.

BONUS VIDEO: Stefanovićeva konferencija – odgovori na slučajeve Jovanjica i Belivuk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare