Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ispred Gradske opštine Novi Beograd održan je protest koalicije "Biram Borbu" zbog "prekrajanja izborne volje Novobeograđana", a okupljeni su poručili da "borba i dalje traje", te da ova beogradska opština "neće pasti". Nakon obraćanja, organizovana je kratka protestna šetnja do obližnjeg kružnog toka kod zgrade Gradske opštine.

Na protestu ispred Gradske opštine Novi Beograd okupilo se više stotina ljudi, javlja reporter portala Nova.rs.

Okupljeni traže uvid u zapisnike sa biračkih mesta na Novom Beogradu jer smatraju da je došlo do prepravljanja tih zapisnika.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Koalicija „Boram borbu“ traži i otvaranje samih džakova sa glasovima.

„Izašli smo na ove izbore da bismo odbranili našu pobedu u decembru i mi ćemo je i dalje braniti“, poručeno je na početku skupa.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Oni su istakli da „Novi Beograd neće past“ i da „borba i dalje traje“.

„Mi smo pobedili, a oni (SNS) su izgubili…“, rekao je jedan od govornika i tom prilikom je istakao da „vlast namerno odugovlači ovaj proces“.

Biljana Đorđević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Međutim, kao što smo rekli marifetlucima pokušavaju da nam tu pobedu ukradu, e pa neće moći“, rečeno je na skupu.

Na skupu je pomenuto i da je u „poslednje vreme postala popularna izvesna Ruska stranka“.

Marina Pavlić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Odmah da budemo jasni ta stranka nema veze sa našim komšijama Rusima. Ova stranka pravi problem ljudima u Nišu i videli ste kako izgleda onaj čovek. Ta stranka pravi probleme, a manjinski status joj je dodelila lokalna izborma komisija, koju su tada činili samo članovi SNS-a i neka je njima na čast“, rečeno je na protestu.

„Sloboda građana nije ubijena i mi se borimo za svoje i izborićemo se“, poručeno je na kraju protestnog skupa, nakon čega su okupljeni odšetali do kružnog toka nedaleko od Opštine kako bi izrazili svoj protest.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Oni su kratkom šetnjom blokirali pomenuti kružni tok.

Na protestu su bili prisutni Jelena Jerinić, Biljana Đorđević, Dobrica Veselinović, Đorđe Pavićević iz Zeleno-levog fronta, ali i drugi predstavnici iz koalicije „Biram borbu“, ali i aktivisti „Kreni-promeni“. Tu je i glumac Sergej Trifunović.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nosteljka liste Biramo Novi Beograd, Jelena Jerinić, ranije je navela da će „ova lista preduzeti sve pravne korake da bi razotkrili na koji način je prekrojena izborna volja na Novom Beogradu.

Ona je juče rekla da je SNS izvršio ozbiljne manipulacije da bi prepravio izborni rezultat u svoj koristu u opštini Novi Beograd.

Dobrica Veselinović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Prema našim preliminarnim rezultatima, koji su kompletni, opozicija je pobedila na Novom Beogradu i to sa 25 mandata, dakle ukupno ove dve liste, Kreni-promeni i Biramo Novi Beograd, a SNS je osvojio 24 mandata. Imamo takođe i dokaze da su toku noći ispravljani zapisnici, dakle, imamo jedan video-snimak ispravljanja zapisnika, a takođe i da je Opštinska izborna komisija rano jutro održala sednicu bez prisustva članova iz opozicije, tačnije oni nisu ni pozvani, niti su na bilo koji način obavešteni o ovoj sednici“, izjavila je tada ona.

Sergej Trifunović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

***

BONUS VIDEO – Miletić: Ocena ODIHR o izborima smejanje u lice – ne može biti pozitivna, ako imamo razbijene glave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare