Foto:google maps; Krik.rs; shutterstock

Ekipa portala Nova.rs obišla je vilu na Dedinju koju je trgovac oružjem Slobodan Tešić, prema našim saznanjima, kupio od države. Oko same vile zasađeno je drveće tako da se sam objekat teže vidi s ulice.

Pročitajte još...

Objekat u Maglajskoj je obezbeđen video-nadzorom, a kapija je visoka, pa zajedno s drvoredom gotovo potpuno skriva ovu vilu od prolaznika. Našoj ekipi je nepoznata osoba skrenula pažnju da ovaj objekat ne sme da se fotografiše.

Sama vila ima jedan ulaz za parking.

Inače, Slobodan Tešić, koji se godinama nalazi pod sankcijama SAD-a, kupio je od države vilu na Dedinju, koju je iznajmljivao od DIPOS-a.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Iako je prodaja tog objekta bila javno oglašena u jednom dnevnom listu, Tešić je u startu bio u prednosti, jer je, slučajno ili ne, prethodno produžio ugovor o zakupu iste te vile do čak 2043. godine.

Nije poznato koliko je platio taj objekat, ali se pretpostavlja da nije manje od 4,47 miliona evra, kolika je bila početna cena.

Ova vila u trenutku prodaje imala je površinu od 625,7 kvadrara. Objekat se sastojao od dvoetažnog višesobnog stana, u prizemlju i na spratu (414 kvadrata), garaže (32 kvadrata) i pomoćnih prostorija u u suterenu (179 kvadrata), kao i pomoćnih objekata.

U oglasu je pisalo i da zemljište ima površinu od 30 ari i 10 kvadrata, te da je deo te celine i garaža površine od 59 kvadratnih metara.

Tešić je pod sankcijama SAD od 2017. godine, a američko Ministarstvo finansija označilo ga je kao „jednog od najvećih trgovaca oružjem i municijom na Balkanu“.

Foto:Googlemaps

Vlasti SAD su tada objavile su u njegovom vlasništvu ili pod njegovom kontrolom firme – Partizan Tech D.O.O, Technoglobal Systems D.O.O. Beograd, Charso Limited i Grawit Limited.

U obrazloženju je bilo navedeno da je Tešić direktno ili indirektno davao mito i finansijsku pomoć kako bi obezbedio ugovore o naoružanju s raznim zemljama.

Sam Tešić je u više navrata označen i kao finansijer SNS. Mediji su pisali i da je svojevremeno finansirao Fondaciju Dragice Nikolić, supruge tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

BONUS VIDEO – Kuća Slobodana Tešića

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare