Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Novoizabrani predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, nakon izborne skupštine ove političke organizacije, pozirao je zajedno sa svojim prethodnikom na liderskoj funkciji Sergejem Trifunovićem. Fotografija Trifunovića i Grbovića utoliko je zanimljivija, jer je predstavljana kao "zabijanje noža u leđa".

Grbović nakon Trifunovića – u Pokretu slobodnih građana je promena na predsedničkoj funkciji protekla bez drame, čemu svedoče i fotografija ova dva političara. Na kraju, nije bilo ni figurativnog, ali ni bukvalnog „zabijanja noža u leđa“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Pokret slobodnih građana danas bi trebalo da izabere novo rukovodstvo, a na sednici izborne skupštine, koja je u toku, članovi pokreta su imali priliku da se izjasne da li su za to da njihov novi predsednik bude Pavle Grbović, jedini kandidat za lidersku funkciju.

Pročitajte još...

“Definitivno ću se kandidovati za predsednika Pokreta. Naravno, ukoliko prethodno ispunim formalne pretpostavke, kao što je prikupljanje određenog broj potpisa”, rekao je ranije Grbović za Nova.rs.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Delegati Skupštine birali su šest članova Predsedništva, a prihvaćene su kandidature Aleksandra Ilića, Aleksandra Petrovića, Aleksandra Radoičića, Natana Albaharija, Sergeja Trifunovića (svi iz Beograda), Petra Đorđevića iz Leskovca i Siniše Boljanovića iz Novog Sada. Na Skupštini je biran i novi Glavni odbor PSG od 15 članova, kao i predsednici Vojvođanskog i Beogradskog odbora, i regionalni predstavnici za Zapadnu, Južnu i Centralnu Srbiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare