Sergej se povlači sa čela PSG, nasleđuje ga Pavle Grbović

Politika 09. sep. 202013:54 > 14:41
Podeli:
Foto.Foto: Ivan Dinić/Nova S; Nemanja Jovanović/Nova.rs

 Sergej Trifunović povlači se sa mesta lidera Pokreta slobodnih građana (PSG). Ovaj pokret saopštio je danas da će jedini kandidat za predsednika tog pokreta biti dosadašnji član Predsedništva Pavle Grbović.

„Na Skupštini PSG, koja je zakazana za 27. septembar, Pavle Grbović će biti jedini kandidat za predsednika pokreta, dok će dosadašnji predsednik PSG Sergej Trifunović biti kandidat za člana Predsedništva“, rečeno je Beti u tom pokretu.

Delegati Skupštine izabraće šest članova Predsedništva, a prihvaćene su kandidature Aleksandra Ilića, Aleksandra Petrovića, Aleksandra Radoičića, Natana Albaharija, Sergeja Trifunovića (svi iz Beograda), Petra Đorđevića iz Leskovca i Siniše Boljanovića iz Novog Sada. Na Skupštini će biti izabran i Glavni odbor PSG od 15 članova, kao i predsednici Vojvodjanskog i Beogradskog odbora, i regionalni predstavnici za Zapadnu, Južnu i Centralnu Srbiju.

„Skupština će biti održana uz poštovanje svih epidemioloških mera, uključujući i pravilo fizičke distance“, rečeno je u PSG.