Pavle Grbović Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Pokret slobodnih građana danas bi trebalo da izabere novo rukovodstvo, a na sednici izborne skupštine, koja je u toku, članovi pokreta imaće priliku da se izjasne da li su za to da njihov novi predsednik bude Pavle Grbović, jedini kandidat za lidersku funkciju.

Grbović će nakon unutarstranačkih izbora, po svemu sudeći, naslediti dosadašnjeg lidera PSG Sergeja Trifunovića, koji će se ovoga puta kandidovati za člana Predsedništva, iako su postojale najave da će ponovo ući u trku za predsednika pokreta.

Podsetimo, Grbović je ranije za naš portal potvrdio da će se kandidovati za predsednika PSG.

“Definitivno ću se kandidovati za predsednika Pokreta. Naravno, ukoliko prethodno ispunim formalne pretpostavke, kao što je prikupljanje određenog broj potpisa”, rekao je ranije Grbović za Nova.rs.

Delegati Skupštine izabraće šest članova Predsedništva, a prihvaćene su kandidature Aleksandra Ilića, Aleksandra Petrovića, Aleksandra Radoičića, Natana Albaharija, Sergeja Trifunovića (svi iz Beograda), Petra Đorđevića iz Leskovca i Siniše Boljanovića iz Novog Sada. Na Skupštini će biti izabran i Glavni odbor PSG od 15 članova, kao i predsednici Vojvodjanskog i Beogradskog odbora, i regionalni predstavnici za Zapadnu, Južnu i Centralnu Srbiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar