Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Srpski pokret Dveri zatražio je od ministra odbrane Nebojše Stefanovića da odmah podnese neopozivu ostavku zbog potvrđenih navoda o sukobu interesa, koji je imao dok je obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju Dveri, novi dokazi koje je objavio NIN u potpunosti potvrđuju ono što je predsednik tog pokreta Boško Obradović izneo u decembru prošle godine na konferenciji za medije u Skupštini Srbije o umešanosti Branka i Nebojše Stefanovića u nedozvoljenu trgovinu interesima.

„Kao što smo tada tvrdili, a sada se pokazalo potpuno istinitim, MUP je pod rukovodstvom Nebojše Stefanovića trgovao rashodovanim i zaplenjenim oružjem, tako što ga je po povlašćenim ugovorima prodavao privatnoj firmi u kojoj je bio njegov otac. Potom je MUP tri i po godine izbegavalo da naplati taj dug, što se može tretirati kao kredit koji je sin dao ocu o državnom trošku“, ukazuju Dveri.

Dveri dodaju da je Nebojša Stefanović vinovnik i jedne od najvećih afera u srpskom visokoškolskom privatnom obrazovanju, jer je Obradović razotkrio i javnosti pokazao dokaze da on nema završen fakultet, da je njegova diploma kupljeni falsifikat i da lažni fakultet koji je on studirao zapravo nikada nije ni postojao.

„To je dodatni razlog da Nebojša Stefanović bude lustriran i da mu bude zabranjeno obavljanje bilo koje javne funkcije u budućnosti“, ocenile su Dveri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar