Foto:N1

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas državnog tužioca da po službenoj dužnosti odmah pokrene postupak protiv poslanika Srpske napredne stranke Nebojše Bakareca zbog pretnji koje je uputio Draganu Đilasu i Saši Vukadinoviću.

„U svom zlokobnom istupu u nekadašnjem hramu demokratije, napredni poslanik je ustvrdio da bivšeg gradonačelnika Beograda i nekadašnjeg direktora Bezbednosno informativne agencije ‘više ne bi bilo’ samo da su u Rusiji. Na taj način je direktno optužio i vlast u Rusiji koju predvodi predsednik Vladimir Putin za ubistva političkih protivnika, te eksplicitno uvredio i samog Putina i čitavu rusku državu“, naveo je u saopštenju član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević.

On je ocenio da Bakarec i, kako se izrazio, ostali uzurpatori narodnog parlamenta, ne shvataju da su svojim pretećim istupima otvorili dno političkog bezdana.

„Još tragičnije je to što ne shvataju da se nalaze u slobodnom padu svog političkog sunovrata kome ovakvim izjavama samo daju dodatno ubrzanje“, dodao je on.

Bakarec je u utorak izjavio da je sastajanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saše Vukadinovića s Đilasom, čije su fotografije objavili provladini tabloidi, neprofesionalno i nedopustivo i da predstavlja „kovanje zavere“ protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Šta je drugo nego kovanje zavere? To što je uradio bivši šef BIA je krajnje neprofesionalno i nedopustivo u profesionalnim obaveštajnim odnosima. Zamislite da se bivši šef Federalne službe bezbednosti sastaje sa (ruskim opozicionarom Aleksejem) Navaljnim. Znate kako se to rešava u Rusiji? Tako što te više nema“, kazao je Bakarec tokom sednice Skupštine Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar