Simo Spasić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na jučerašnji skup "1.000 sveća za Olivera Ivanovića", organizovan ispred crkve svetog Marka u Beogradu, senku je bacilo prisustvo omiljenog političkog aktiviste Srpske napredne stranke Sima Spasića, koje je izazvalo žestoku (i od ponekih neprimerenu) reakciju.

Kako je sinoć javio reporter portala Nova.rs, na početku skupa, zakazanog za 19 sati, desio se mali incident na ulazu u crkvu.

Spasić, koji je na plato pred crkvom došao noseći poveći „plakat“ na kom se bila plastificirana fotografija Ivanovića sa suprugom Milenom i natpisom „Ćutali ste kada je bio u zatvoru“, izazvao je revolt građana, pa mu je jedna od okupljenih skrenula pažnju da njemu tu nije mesto, što su ostali građani podržali.

Spasić se nije obazirao na apele: upravo suprotno, koristio je prisustvo objektiva fotografa i naročito kamere kako bi „uskočio u kadar“ i dodatno promovisao improvizovani plakat, s političkom porukom.

Zvanična titula Sima Spasića je predsednik Udruženja porodica otetih i ubijenih na Kosmetu. Javnost ga, međutim, najbolje poznaje po neskrivenom podržavanju SNS i predsednika Vučića, zbog čega je čest gost opozicionih okupljanja, konferencija za novinare, ali i primera radi, poslednje sednice Predsedništva naprednjaka, gde je došao sa transparentom „Đilas, UČK“.

Nedavno se na jednoj od konferencija za medije i sukobio s potpredsednikom SSP Dejanom Bulatovićem, kojom prilikom je stradao megafon, njegov zaštitni znak.

Uz povike preko megafona “Savez za Srbiju je zlo za Srbiju”, “Đilas – korona” i “Nikada nećete doći na vlast”, Spasić je pokušao da spreči početak konferencije, na šta je reagovao Bulatović sklonivši slike žrtava i pocepavši transparent o Savezu za Srbiju. Nakon kraćeg koškanja, stradao je – megafon.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare