Nebojša Stefanović i Vladimir Đukanović
Nebojša Stefanović i Vladimir Đukanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/E-Stock/Dušan Milenković

Branilac Dijane Hrkalović i član Predsedništva SNS, Vladimir Đukanović, rekao je da se bivši saradnici ministra odbrane, Nebojše Stefanovića, nalaze na optuženičkim klupama, a da se on, s druge strane, ograđuje od njih. On je naveo da ga ministar vojni napada na identičan način kao i opozicija i da mu je sad jasno ko kreira napade na njega.

Podsetimo, Đukanović je od Specijalnog suda zahtevao da se tokom suđenja njegovoj klijentkinji sasluša i aktuelni ministar odbrane, Nebojša Stefanović, jer je Hrkalović, kako tvrdi odbrana, sve radila po njegovom nalogu.

Pročitajte još...

Ranije istog jutra, u istom televizijskom studiju, Stefanović je odgovorio advokatu Dijane Hraklović, navodeći da laže i opisavši ga kao “uticajnog političara koji vrši pritisak na pravosuđe i promoviše svoj biznis”. Sada je došao na red da mu Đukanović odgovori.

“Čuo sam da je sve što pričao čitao s papirića. Ja ne moram da čitam s papirića, jer imam spremne odgovore”, rekao je on na TV Pink, osvrnuvši se sa na opasku Stefanovića koji ga je optužio da vrši pritisak na pravosuđe preko svog članstva u Visokom savetu sudstva.

“Pazite do koje granice bezobrazluka to ide. Moram da kažem da se kajem što sam uopšte postao predsednik Odbora za pravosuđe, jer mi je to samo muku donelo i kojekakvo prozivanje. Šta ja mogu tamo da uradim, kakav uticaj? Ne razumem više te besmislice koje nam konstatno neko imputira. Muka mi je više od toga i nadam se da više neću biti na toj poziciji nakon što se formira novi skupštinski saziv”, dodaje on.

Đukanović je rekao da su i ranije neki advokati bili na identičnim pozicijama, ali da ih “niko nije prozivao kao što njega prozivaju”.

“Sad vi meni nešto spočitavate? Kako vas nije sramota? Posebno mi je simpatično od ‘čitača s puškica’ da on to tako priča. Svi njegovi saradnici, koje je on birao, o njemu danas govore i neki su na optuženičkim klupama, a on, onako pilatovski, pere ruke od njih. To je nečuveno i nemoralno. Kako je moguće da su oni ‘do guše’ umešani u nešto? To su ti najbolji saradnici bili, ti si ih birao, ti si ih tamo postavljao… A ti? Sve super, nikom ništa, nisam ja odavde. To više govori o njemu”, rekao je Đukanović o Stefanoviću.

On je rekao da Stefanovića mora da se odazove pozivu suda za suočavanje sa Hrkalović, ukoliko taj poziv dobije:

“Bilo mi je neobično, čitajući sav materijal, da on nije pozvan kao svedok. Mi smo ga pozvali i sad je odluka na sudu da li će to da prihvati”.

Đukanović se osvrnuo i na optužbe Stefanovića da putem medija vrši pritisak na pravosuđe.

“Na isti način me napada i opozicija, a sad mi je jasno ko to kreira. Bukvalno iste rečenice koriste. Je l’ neko ko je advokat ne može da dođe u neke emisije? Nikad u životu nisam komentarisao tuđi predmet.. Ako ja na Jutjubu imam takav uticaj, onda ne moram da imam emisiju… Ne moram nigde ni da gostujem. Ne morate uopšte da zovete advokate u emisije. Ne znam šta više da uradim. Ništa ja nisam rekao o njemu, već njegovi saradnici. Nisam mu ja meta, neka njima odgovori, a ne meni”, poručuje Đukanović.

BONUS VIDEO: Dolazak Dijane Hrkalović na suđenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar