Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; Ministarstvo odbrane vojske srbije

Vladimir Đuanović, advokat Dijane Hrkalović kojoj trenutno traje suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, zatražio je da, ukoliko sudsko veće pristane da pozove Nebojšu Stefanovića kao svedoka, da se on i Dijana Hrkalović suoče.

Na početku suđenja, advokat Dijane Hrkalović, funkcioner SNS Vladimir Đukanović, predložio je sudu da kao svedoke pozove bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, bivšu višu javnu tužiteljku Natašu Krivokapić i bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

Vladimir Đukanović danas je pred Specijalnim sudom izjavio da smatra da se protiv Dijane Hrkalović vodi politički proces i osporio je sve navode optužnice koji nju terete, tvrdeći da za njih ne postoji nijedan dokaz. Izjavio je još i da smatra da je se protiv Hrkalovićeve vodi politički proces, kako bi se drugi zaštitili.

Vladimir Đukanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, na prethodnom ročištu Hrkalovićeva je rekla da ne priznaje nijedno krivično delo, te potvrdila da će se braniti tokom postupka.

Šušnjićev branilac tražio je da se njegov klijent oslobodi čuvanja obaveze čuvanja podataka operativne obrade kako bi svoju odbranu mogao da iznese u celosti.

Branilac je rekao i da bi Šušnjićeva odbrana „mogla da utiče na prvookrivljenu Dijanu“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Zamenik tužioca je rekao da ostaje kod svih dokaznih predloga i sve dokaze smatra da su od bitnog uticaja za ovaj slučaj.

Hrkalovićeva je, podsećanja radi, uhapšena zbog sumnje da je trgovala uticajem, između ostalog u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića. Nakon što je decembra prošle godine puštena iz pritvora da se brani sa slobode, samo nedelju dana kasnije, vraćena je u zatvor, a potom se ponovo našla u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor.

Bonus video: Dolazak Milorada Šušnjića na suđenje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare