Dragan Đilas ispred Palate pravde
Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dragan Đilas lider Stranke slobode i pravde u izjavi za Nova.rs iz Ciriha kaže da je od švajcarskih poreskih organa dobio potvrdu da je poslovanje kompanije Multikom open i prethodne, kao i svih proteklih godina bilo u skladu za zakonom.

„Imao sam sastanak i sa pravnim savetnicima i advokatima. Bilo je potrebno dosta vremena da im objasnim šta se sve u Srbiji dešavalo sa falsifikovanim bankarskim potvrdama i kampanjom koju su državni funkcioneri uz pomoć medija isfabrikovali. Potvrdili su mi da kompanija ima mogućnost da tuži pre svega Novosti ali i sve ostale medije i pojedince koji su Multikom open AG povezivali sa pranjem novca i izbegavanjem plaćanja poreza. Da vas podsetim da su išli čak dotle da izmišljaju da je kompanija osnovala posebno pravno lice u Hong Kongu na čijem se računu nalaze milioni dolara. Unapred se radujem tim postupcima“ rekao je Dragan Đilas.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je tokom svoje posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 10. do 12. marta, upitao lidera SSP da li ima račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj, nakon čega „Večernje novosti“ izbacile seriju „istraživačkih tekstova“ u vezi navodnih računa.

Đilas je sve navode demantovao i najavio krivične prijave zbog falsifikata.

Lider Stranke slobode i pravde je krivične prijave podneo protiv Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, glavnog urednika „Večernjih novosti“ Milorada Vučelića, novinarke „Večernjih novosti“ Andrijane Nešić, kao i protiv šefice Informativne službe Srpske napredne stranke Vladanke Malović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare