Dragan Đilas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zna Aleksandar Vučić jako dobro da ja nemam nikakav račun na Mauricijusu, osim ako ga nije on otvorio, zna da nemam nigde privatan račun u inostranstvu, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, odgovarajući na javno upućen poziv predsednika Srbije da kaže da li ima račune u Švajcarskoj i na Mauricijusu.

Đilas je rekao da Vučić zna da je on prodao svoju firmu i da je tim parama, kad je platio porez dva miliona evra ovoj državi, otvorio kompaniju u Švajcarskoj i da ni tamo nema privatan račun, kao i da je to prijavio Narodnoj banci Srbije.

„Sve on to zna i opet to govori“, rekao je Đilas i istakao da je advokat Vladimir Todorić već podneo tužbu protiv Vučića zbog nove laži da je tamo sklonio pare koje je, navodno, ukrao građanima Srbije.

Đilas je ocenio da je Vučić „kukavica koja ne dolazi na suđenja već samo hrabro priča u studijima televizija Pink, Hepi i RTS“.

„Nikad ne sme se suoči ni sa kim od nas koji naziva fašistima, kriminalcima i lopovima, tako da sam tužbu podneo da bi ostala kao dokaz o čemu se tu zaista radilo i šta se dešavalo“, zaključio je Đilas.

Dragan Đilas upitao je predstavnike vlasti da li se osećaju odgovornim za 29 ubistava koja su se dogodila u periodu od dve i po godine u kojem nisu prihvatili predlog opozicije da održe sednicu Skupštine Grada Beograda o bezbednosti.

„Vlast je rekla da ne postoji nijedan razlog da se u skupštini govori o bezbednosti. Zamenik gradonačelnika Beograda (Goran) Vesić rekao je da to nije mesto da se o tome priča i da ministar policije (Nebojša Stefanović) radi odličan posao“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare ispred Centra „Sava“.

Na sednici Skupštine Grada Beograda koja se održava u Centru „Sava“, između ostalog, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin govoriće o bezbednosti u gradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Đilas je naveo da se od upućivanja tog predloga za održavanje sednice u Beogradu dogodilo još 29 ubistava.

„Da li se nešto od toga moglo sprečiti, da ste prihvatili da o tome diskutujemo? Da li osećate odgovornost“, upitao je Đilas.

On je podsetio da je taj zahtev Skupštini grada opozicija uputila zbog incidenta u klubu „Komitet“ gde je grupa sada uhapšenog Veljka Belivuka predvođenim Aleksandrom Vidojević prebila obezbeđenje i goste u borbi za tržište narkotika i poslove obezbeđivanja klubova.

Poručio je Vučiću da ne mora da se podvrgne poligrafu, već da može uživo u programu tokom svog gostovanja da snimke svojih razgovora emituje.

„Emitujte snimke na nacionalnoj frekcenciji da čujemo sa kim ste i o čemu pričali, samo tako možete da nam dokažete da klan Belivuka nije proizvod države, vaše Vlasti i Vas lično“, rekao je Đilas.

Pre početka Sednice Skupštine Grada Beogarda došlo je do verbalnog sukoba ministra Vulina i opozicionih aktivista koji su ga pitali „kad će na robiju“, „ko je ubio Olivera Ivanovića“ i „gde su snimci sa rampe u Doljevcima“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare