Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde i jedan od lidera Saveza za Srbiju, Dragan Đilas reagovao je na optužbe upućene njemu i SzS od strane šefa odborničke grupe SNS u Beogradu Aleksandra Mirkovića i izneo stav da portal Nova.rs ne treba da prenosi takvu vrstu saopštenja.

Prema Đilasovim rečima, nije problem u tome što „neki“ Aleksandar Mirković izjavi da on ne voli Srbiju ni srpsku zastavu i da hoće zastavu Unicefa, jer je preko ove organizacije, baš kao i mnogi drugi, uključujući i Anu Ivanović, pomogao u ovoj krizi.

„Pa jel ni Ana Ivanović ne voli Srbiju? Ali nije suština u tome nego u činjenici da vi kao ozbiljan portal prenosite ove besmislice i od mene tražite da komentarišem i da se branim od optužbi da ne volim Srbiju“, naveo je Đilas.

Lider SSP je zamerio Nova.rs jer smo tražili njegovu reakciju na optužbe koje je izneo funkcioner SNS-a i što smo preneli saopštenje vladajuće stranke, i upitao da li će Nova.rs preneti i ako kažu da je pedofil, ubica, silovatelj?

„Hoćete me i tada zvati da i tada imate drugu stranu? U čemu je onda razlika između vas koji to objavite i Vučićevih propagandnih glasila koja ugrožavaju bezbednost i vaših novinara? Pa i ti Informeri, Telegrafi, Kuriri zovu da komentarišem tvrdnje koje objave kao što su besmislice da se zalažem za silovanje novinarki, da angažujem ukrajinske snajperiste da pucaju u ljude, da moje trojke ljudima upadaju u stanove. U čemu je razlika između takvih budalaština i toga da ne volim zastavu ni svoju zemlju? Nema je“, zaključio je Đilas.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je juče da je, u čast Uskrsa, Grad doneo odluku da u ime predsednika Srbije pokloni građanima 10.000 državnih zastava kako bi na taj način pokazali podršku zdravstvenim radnicima i svima onima koji se u ovoj situaciji bore za živote ljudi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram