Nebojša Stefanović. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Danas se odlučuje o političkoj sudbini ministra odbrane Nebojše Stefanovića i to u stranci iz koje je ponikao. Tačno u devet sati počinje najpre sednica Predsedništva SNS na kojoj će se dogovoriti sve tačke o kojima će, sat vremena kasnije, glasati Glavni odbor. Pored smene ministra Stefanovića, očekuje se da će teme biti i zvanično spajanje sa SPAS Aleksandra Šapića, ali i dogovor oko izbora. Hoćemo li istovremeno imati ceo paket beogradskih, predsedničkih i vanrednih parlamentarnih ili će, ipak, biti razdvojeni…

Nakon više nego burnih nekoliko nedelja, Nebojša Stefanović će danas saznati da li će njegova politička karijera postati stvar prošlosti ili, ipak, ima nade da “preživi”.

Nalog da ga članstvo SNS proglasi za personu non grata, praktično je data na prošloj sednici Predsedništva SNS, održanoj 5. Maja. Tada je predsedniku Izvršnog odbora Darku Glišiću dat nalog da svih 169 odbora zaključno sa 17. majem moraju da se izjasne o poverenju opštinskim, mesnim, gradskim, ali i republičkim funkcionerima. Odjednom, svi odbori su glasali samo jedno – smenu ministra Stefanovića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će konačna reč biti data na Glavnom odboru, dakle danas. Ostaje da vidimo da li će stranačke kolege glasati da Stefanović bude smenjen samo sa čela gradskog odbora ili će biti”uklonjen” i sa ministraskog mesta, ali i sa onog na čelu Saveta za nacionalnu bezbednost. Postoji mogućnost i da bude isključen iz stranke, što su tražili pojedini odbori.

Ono što se čini kao najizvesnije je da će ostati bez šefovskog mesta u beogradskom odboru.

Ipak, šta god da se pretpostavlja, činjenica je da samo Aleksandar Vučić zna kakvu je sudbinu namenio Stefanoviću.

Šapić i formalno postaje član SNS

Stara narodna kaže “dok jednom ne smrkne drugom ne osvane”.

Taj drugi, ovog puta je Aleksandar Šapić. Takođe prema najavama predsednika Aleksandra Vučića, ali i samog Šapića i ostalih visokih funkcionera SNS, predsednik opštine Novi Beograd i lider sad već nepostojećeg SPAS danas bi i zvanično trebalo da postane član vladajuće partije.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Tako je najavljeno, pa se pretpostavlja da će to biti jedna od tački o kojima će glasati Glavni odbor.

Treća tema, kako saznajemo, trebalo bi da budu izbori, odnosno donošenje odluke o tome kada će tačno biti održani, da li ćemo istovremeno imati Beogradske, predsedničke i vanredne parlamentarne ili će se, ipak, izaći u susret zahtevima opozicije, pa će izbori biti razdvojeni.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram