Dačić: Tražim jedino toleranciju, uz poštovanje razlika

Politika 22. okt. 202016:53
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Novi, danas izabrani predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je "za svakog državotvornog političara najveća čast da bude na čelu parlamenta kao nosioca najviše zakonodavne vlasti".

Zahvalio je svima koji su podržali njegov izbor, a onima koji nisu glasali poručio da je „ovo Skupština svih građana“ i da on od svih, „u najboljem interesu građana, jedino traži toleranciju, uz uvažavanje političkih razlika“.

„Iskreno zahvaljujem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji nije morao mene da predloži na to mesto, ali je to učinio uvažavajući zajedničke ciljeve“, rekao je Dačić.

On je ukazao da Skupština „vlast crpi iz narodne volje i poverenja“, da je „njen zadatak da doprinesu stabilnosti“, dok „samo ujedinjena, Srbija može da odgovori na sve izazove“.

Dačić je za šest potpredsednika Skupštine predložio Vladimira Orlića iz SNS, Stefana Krkobabića iz PUPS-a, Radovana Tvrdišića iz SPAS-a, Mariju Jevđić iz Jedinstvene Srbije, Muamera Zukorlića iz Stranka pravde i pomirenja i Elviru Kovač iz Saveza vojvodjanskih Mađara.

Skupština će se o potpredsednicima danas takođe izjasniti javnim glasanjem – prozivkom poslanika.

Komentari

Vaš komentar