Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, istakao je da ova partija i on lično nisu zadovoljni postignutim rezultatom, te da je potrebno naći novog lidera SPS-a.

„Ovaj rezultat je što se nas tiče nezadovoljavajući i razgovaraću sa kolegma šta je najbolje za stranku u narednom periodu. Moje mišljenje je da je potrebno naći novog lidera SPS-a“, rekao je Dačić.

Dačić  je čestitao SNS i predsedniku Republike i predsedniku SNS Milošu Vučeviću na ubedljivoj pobedi.

On je naglasio da je „najvažnije što su izbori prošli u mirnoj i demokratskoj atmofsferi“, što nije bilo incidenata i da je to je bitno „imajući u vidu najave raznih incidenata i svega onog što se čulo u proteklim danima“.

"Nismo zadovoljni rezultatom, šta je razlog i uzrok svakako treba analizirati, a mi smo unapred doneli odluku da smo spremni da nastavimo saradnju u koaliciji sa SNS, naravno ako to bude njihova odluka na svim nivoima", rekao je Dačić.

„Pošto će na parlamentarnom nivou sama SNS imati apsolutnu većinu, kad je reč o gradskim izborima što se nas tiče mi smo u startu rekli da smo opredeljeni za nastavak koalicije sa SNS i ne razmatramo drugu mogućnost odborničke većine“, naveo je.

BONUS VIDEO: Dačić najavio ostavku: Potrebno je naći novog lidera SPS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare