Foto: N1

U medijima su se pojavile špekulacije da je poslanik DS Balša Božović isključen iz stranke, on sam navodi da o tome nije obavešten, a u stranci za Nova.rs kažu da postoje elementi za pokretanje disciplinskog postupka protiv njega.

Božović je za Tanjug rekao da je o navodnom isključenju čuo na televiziji i da ne zna da li je to tačno, pa o razlozima samo pretpostavlja.

Ako se, kaže, neko naljutio što je branio osnivača DS Dragoljuba Mićunovića od vređanja Boška Obradovića, onda treba da zna da bi to uradio ponovo, kao i da bi ponovo rekao da nije vredno žrtvovati DS da bi opstao „kilavi Savez za Srbiju“.

Božović navodi i da bi ponovo napadao vlast sa pozicije evropske politike umesto „besmislenog plana da se Vučić ruši na kosovskoj politici i demagogiji“.

Božović tvrdi da se odluke o izbacivanju u DS donose očigledno van stranke, kako kaže, „po odluci nekog Mlađe Ðorđevića“, ali „valjda imaju razlog za to što rade“.

U DS za Tanjug nisu želeli da komentarišu Božovićeve tvrdnje, niti su potvrdili da su ga isključili iz stranke.

Nedavno je potpredsednik DS Dragoslav Šumarac na pitanje da komentariše napise da je iz stranke isključen Balša Božović rekao da je Božović budućnost stranke i da bi u stranci moralo biti dozvoljeno drugacije mišljenje.

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Dušan Kostadinović kaže za Nova.rs da se prema Statutu stranke, konstatuje prestanak članstva onim članovima stranke koji su se našli na drugim izbornim listama ili su im dali podršku.

„Što se tiče Balše Božovića ima elemenata za tu varijantu, ali i za pokretanje disciplinskog postupka. Nakon sednice Glavnoig odbora koja će biti održana u nedelju, sastaće se IO na kome će se pokrenuti pitanje disciplinske odgovornosti pojedinih članova“, rekao je Kostadinović i dodao da će biti ispoštovana volja većine u DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare