Zoran Lutovac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke koja je prekinuta 21. juna biće nastavljena u nedelju, a na dnevnom redu naći će se i rasprava o suspenziji članova koji su učestvovali na izborima.

Još uvek nije poznata sudbina visokih funkcionera DS – Aleksandre Jerkov, Balše Božovića, Branislava Lečića…, kao i Dragoslava Šumarca i Vide Ognjenović koji su nezadovoljni načinom na koji se stranka vodi najavili da rade na pripremi izborne skupštine DS.

Kako saznajemo na GO će se raspravljati o desetini članova DS koji su posredno ili neposredno učestvovali na izborima.

Među njima su Katica Babin iz Srbobrana koja je bila na pokrajinskoj listi koalicije Vojvođanski front. Branislav Kevenski iz Bačkog Petrovca koji se kandidovao na listi UDS.

Zatim, Željko Crnogorac i Stanko Kusić iz Bele Crkve koji su izašli na lokalnoj izbornoj listi Saveza za Belu Crkvu.

Demokrate će odlučivati i o sudbini Miroslava Kendrišića i Nikole Budošana iz Sremske Mitrovice koji su bili na izbornoj listi Grupa građana Mitrovačka alternativa.

Glavni odbor raspravljaće i o suspenziji Živka Marković iz Pećinaca koji se našao na lokalnoj listi Grupa građana Bata Marković, Dragoslava Mišića iz Aleksandrovca jer je bio predstavnik proširenog sastava Izborne komisije kao ovlašćeno lice Grupe građana Žig i Metla na izborima za odbornike SO Žabari.

Na listi neposlušnih su i Jovana Pajkić zbog kandidovanja na lokalnoj izbornoj listi Srce grada i Aleksandrija Kovačević zbog kandidovanja na lokalnoj listi Grupa građana Oslobodimo Vračar.

Kako tvrdi izvor Nova.rs oni su učestvovali u izbornom procesu bez saglasnosti DS.

Glavni odbor izbaciće članove na osnovu člana 21. Statuta stranke u kom se navodi da „članstvo prestaje kandidovanjem na listi druge političke grupe kao i učestvovanjem ili vođenjem kamapnje za drugu političku stranku, a bez saglasnosti Demokratske stranke“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare