Foto: Medija centar Beograd

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dragoslav Šumarac i funkcionerka Vida Ognjenović negirali su danas da su "pučisti" u toj partiji, i najavili da uveliko rade na pripremi izborne skupštine DS.

Mi smo u nedelju samo tražili da se na dnevni red sednice Glavnog odbora stave izbori za Skupštinu DS i odredi datum održavanja, rekla je na konferenciji za novinare Ognjenović, koju je struja DS koja traži smenu predsednika Zorana Lutovca imenovala na čelo organizacionog odbora za održavanje Skupštine.

Kako je istakla, 140 članova Glavnog odbora je potpisalo zahtev za to i predat je tri dana pre održavanja sednice, ali je rukovodstvo DS to zanemarilo.

Potpredsednik DS Dragoslav Šumarac je ukazao da je loša organizacija sednice bila od samog početka, jer je Predsedništvo održalo „vajber sednicu“, kojoj nisu prisustvovali svi članovi, a sa dve tačke dnevnog reda, od kojih je jedna bila razrešenje sekretara partije.

Tačka dnevnog reda je bila i da umesto Sekretarijata DS, verifikaciju članova Glavnog odbora radi takozvana verifikaciona komisija, što se u istoriji DS nikad do sada nije desilo, naveo je Šumarac.

Funkcionerka DS Ljiljana Lučić rekla je da partija ima pet potpredsednika, a radi samo sa dva, raspušteno je 80 opštinskih odbora, uključujući i beogradski, kao i omladina DS.

Mi nemamo više infrastrukturu, sadašnje rukovodstvo je razorilo DS, konstatovala je ona.

Na pitanje kada će biti organizovana njihova Skupština DS, Lučić je odgovorila da će se tek videti koji je to „optimalan datum“, ali da je ideja da to bude što pre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare