Boris Tadić Foto: Zorana Mandic/ATAImages

Sednica Glavnog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) održana je juče i na njoj su predstavnici stranke analizirali održani izbori. Zaključeno je da su izborni bili obeležni neregularnosti i da je došlo do izborne krađe velikih razmera, kako na sam dan izbora tako i kroz ceo izborni proces, u kom nisu postojali uslovi za fer i slobodne izbore, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, loš rezultat SDS-a je pre svega rezultat okolnosti u kojima su se izbori odigrali, nepostojanja koordinacije unutar opozicije koja bi bila usmerena na sabiranje opozicionih glasova i izborne krađe kroz koju je naša lista sistematski obarana ispod cenzusa.

„Socijaldemokratska stranka ne priznaje rezultate ovako održanih izbora i od prvog dana učestvuje u protestima tražeći poništavanje izbora na svim nivoima, s obzirom na to da zvanični rezultati ne odgovaraju stvarnoj volji glasača“, ističe se.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić u svom obraćanju članovima Glavnog odbora je, dodaje se, uprkos svim neregularnostima i izbornoj krađi, preuzeo punu odgovornost za loš rezultat i ponudio svoju ostavku.

„Glavni odbor je odbio njegovu ostavku uz zaključak da je u ovom trenutku ključna borba za odbranu glasova građana i da se stvarni rezultat stranke može izmeriti samo kroz nove izbore koji bi bili održani u regularnim okolnostima. Prihvaćen je predlog da se u skorije vreme održi i Izborna skupština stranke, kako bi se rukovodstvo stranke prilagodilo novim okolnostima“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare