Boris Tadić Foto: Zorana Mandic/ATAImages

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je večeras sve opozicione stranke da zajedno ponesu krivičnu prijavu protiv organizatora, kako je naveo, „nezakonitog glasanja građana iz susednih država“.

Tadić je na društvenoj mreži Iks (X) pozvao i na zajedničko podnošenje krivične prijave protiv službenika ministarstva unutrašnjih poslova koji su „nezakonito prihvatili promene prijave prebivališta građana susednih država, kako bi se uticalo na konačni rezultat izbora“.

Kako su ranije preneli mediji, predstavnici opozicije i pojedini građani tvrde da se u Štark areni u Beogradu masovno okupljaju ljudi koji su dovedeni na glasanje autobusima iz Republike Srpske, koji se nakon toga po spiskovima raspoređuju na različita biračka mesta.

Sa Tadićevim predlogom složile su se Stranka slobode i pravde (SSP) i Narodni pokret Srbije (NPS), članovi koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Te stranke su na Iksu navele da već rade na tome i da su spremni da iskoordinišu aktivnosti i podnesu zajedničke prijave.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare