„Bez kadrovskih rešanja u SNS ako Vučić ostane predsednik“

Politika 11. jun. 202110:06
Podeli:
Aleksandar Vučić Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Politikolog Cvijetin Milivojević ocenio je da kadrovsko "pročišćavanje" u Srpskoj naprednoj stranci nikada neće biti sprovedeno do kraja ukoliko i nakon izborne skupštine te stranke, najavljene za oktobar ove godine, njen predsednik ostane Aleksandar Vučić.

Milivojević je rekao za „Danas“ da je to kadrovsko pročišćavanje započeto ostavkom predsenika Gradskog odbora SNS u Beogradu Nebojše Stefanovića i hapšenjem predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, a očekuje da bi trebalo da se nastavi na izbornoj skupštini, ali i da je to poslednji trenutak da Vučić podnese ostavku na stranačke funkcije.

„Postoji više razloga za to, a jedan je da bi Vučić, nakon podnošenja ostavke na mesto predsednika SNS, napokon mogao mirno da se kandiduje za drugi predsednički mandat. Tako bi mogao da se predstavi kao predsednik svih građana, a ne kao predstavnik paravojske od 750.000 paravojnika stranke koja se zove SNS“, rekao je Milivojević.

Podsetio je i da Zakon o predsedniku Republike i neke odredbe Krivičnog zakona o borbi protiv korupcije onemogućavaju da se u isto vreme obavljaju i funkcija predsednika Srbije i funkcija predsednika stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar